Numărul autorizaţiilor de construire, în scădere

Administraţiile publice din judeţul nostru au eliberat, în luna februarie a.c., 63 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (hoteluri, moteluri, pensiuni, case de vacanţă, vile), număr în scădere cu 14,9 la sută comparativ cu perioada similară din anul anterior, potrivit informaţiilor Direcţiei de Statistică Prahova. Dintre autorizaţiile menţionate, 25,4 la sută au fost solicitate de către beneficiari cu domiciliul în mediul urban.
Autorizaţiile eliberate în luna februarie 2014, în judeţul Prahova, deţin o pondere de 2,9 la sută din totalul documentelor de acest tip acordate în România.

Simplificarea fiscalităţii va continua

Aşa cum am mai scris, Ministerul Finanţelor a identificat 70 de taxe şi tarife care pot fi eliminate, impactul bugetar al acestora fiind, potrivit specialiştilor, de 1,9 milioane de lei. “Am făcut un prim pas către un sistem de taxe simplificat, aşa cum mi-am propus încă din primele zile ale mandatului meu. Dar nu ne oprim aici. Mă preocupă, în continuare, identificarea altor instrumente de simplificare a fiscalităţii”, a declarat presei ministrul Finanţelor, Ioana-Maria Petrescu.
În perioada următoare, aceasta va avea consultări cu miniştrii şi responsabilii din instituţiile în care au fost identificate aceste taxe şi tarife care pot fi eliminate. Între instituţiile vizate se numără Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Culturii.

111 incendii, produse în pădurile ţării

În cursul anului trecut, în fondul forestier proprietate publică a statului s-au înregistrat 77 de incendii, soldate cu o valoare a pagubelor materiale de aproape 4 milioane de lei, potrivit reprezentanţilor Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA. Cele mai multe incendii au izbucnit pe raza direcţiilor silvice Caraş- Severin şi Olt- câte 8, urmate de Suceava şi Mehedinţi – câte 7 incendii.
De asemenea, tot în anul trecut, în fondul forestier aparţinând deţinătorilor privaţi, administrat pe bază de contracte, s-au produs 34 de incendii, soldate cu pagube materiale de aproape 50.000 de lei.