Marţi şi miercuri, în sala „Conpet” din Ploieşti, s-a desfăşurat turneul final al Campionatului naţional masculin de popice, la care s-au calificat echipele CFR Olimpia ACB Iaşi (campioana din sezonul trecut), Inter Petrila, CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii şi Electromureş Târgu Mureş.
În prima zi s-au desfăşurat semifinalele, CFR Olimpia ACB Iaşi învingând pe Inter Petrila, cu scorul de 7-1 (3448 p.d. – 3250 p.d.; 18,5 – 5,5 la puncte de set / manşe câştigate), iar CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii a trecut, la fel de clar, de Electromureş Târgu Mureş, scor 7-1 (3437 p.d. – 3104 p.d.; 18-6 la puncte de set / manşe câştigate).
Miercuri s-au disputat meciurile pentru medalii, în confruntarea pentru ultimul loc pe podium Inter Petrila învingând pe Electromureş Tg. Mureş, cu scorul de 7-1 (3211 p.d. – 3083 p.d.; 17-7 la puncte de set / manşe câştigate).
Finala mare a campionatului a fost una foarte echilibrată, CFR Olimpia ACB Iaşi şi CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii realizând spectacol în ultimul act al competiţiei, câştigătoarea fiind decisă la diferenţă de numai 29 de popice doborâte, după ce formaţiile au încheiat la egalitate la puncte de set.
Deşi echipa campioană, antrenată de Remus Antimirescu, a avut un debut mai bun de partidă, câştigând primele trei dispute, elevii tehnicianului Grigore Blaga au revenit, egalând situaţia la puncte de echipă. Iar graţie celor 3541 de popice doborâte, cu 29 mai multe decât formaţia din Iaşi, CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii şi-a adjudecat victoria, cu scorul de 5-3 la puncte de echipă, obţinând, astfel, titlul naţional.
Rezultatele individuale din finala mare au fost următoarele:
CFR Olimpia ACB Iaşi:
Manea Mănel – 626 p.d. (3 manşe câştigate; 1 punct de echipă)
Hordilă Ioan – 574 p.d. (3 manşe; 1 punct)
Tudorie Bogdan – 609 p.d. (2 manşe; 1 punct)
Cercel Ion – 557 p.d. ( 1 manşă; 0 puncte)
Opincă Florin – 586 p.d. (2 manşe; 0 puncte)
Ciurdea Costică – 560 p.d. (1 manşă; 0 puncte)
CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii:
Dorin Virgil – 606 p.d. (1 manşă; 0 puncte)
Popa Cornel – 544 p.d. (1 manşă; 0 puncte)
Mihălcioiu Petruţ – 608 p.d. (2 manşe, 0 puncte)
Sabău Vlad – 603 p.d. (3 manşe; 1 punct)
Figlea Ioan – 587 p.d. (2 manşe, 1 punct)
Dudaş Bogdan – 593 p.d. (3 manşe; 1 punct)
Cele patru echipe care au luat parte la turneul final de la Ploieşti şi-au câştigat dreptul de a reprezenta România în cupele europene, campioana urmând să evolueze în Cupa Mondială, vicecampioana – în Cupa Europei, iar ocupantele poziţiilor trei şi patru – în Cupa NBC.
De menţionat că spectacolul sportului de popice la Ploieşti nu s-a încheiat, ieri desfăşurându-se, în sala clubului Conpet, prima parte a turneului final din Campionatul naţional masculin de tineret, iar astăzi, începând cu ora 9.00, sunt programate ultimele manşe. La competiţie s-au calificat şase echipe: CFR Olimpia ACB Iaşi (campioana naţională a ultimelor cinci ediţii), CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii, ICMRS Galaţi, CS Atletic Fieni, CSM-UNIO Satu Mare şi Siderurgica Hunedoara.
Petre APOSTOL