Pentru că în această perioadă ouăle sunt printre alimentele cele mai consumate, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România vine în sprijinul cetăţenilor cu o serie de informaţii privind modul de prezentare şi comercializare a acestora. Astfel, în comerţ, ouăle se vând în cofrage de 6, 10, 15 şi 30 de bucăţi. În conformitate cu H.G. nr. 415/2004 şi normele de aplicare ale acesteia cu privire la regimul de comercializare a ouălor, pe fiecare ou trebuie să fie aplicate, prin ştanţare, mai multe informaţii. E vorba despre sistemul privind creşterea găinilor, ce este reprezentat de o cifră de la 0 la 3, cifra 0 corespunzând ouălor provenite de la găini crescute în sistem ecologic; cifra 1 – ouălor provenite de la găini crescute în aer liber; cifra 2 – ouălor provenite de la găini crescute în hale, unde se pot deplasa; cifra 3 – ouălor provenite de la găini crescute în baterii îmbunătăţite. Tot pe ouă trebuie să mai existe un cod de două litere care reprezintă ţara de origine (România – RO, Polonia – PL etc.); un cod de două litere care reprezintă judeţul (Buzău – Bz, Bacău – Bc, etc.); un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezintă numărul de ordine în cadrul judeţului. În plus, tot prin ştanţare, pe fiecare ou se aplică şi data durabilităţii minimale (DDM), care este data până la care ouăle pot fi consumate.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.