Maestrul Tudor Gheorghe îi aşteaptă pe prahoveni și nu numai la Cazinoul din Sinaia, pe data de 4 iunie, ora 19:00 pentru a se bucura de concertul „Lecția”. Biletele de intrare au preţul de 65 de lei şi au fost deja puse în vânzare.
„Lecția”, denumire simbolică, este un spectacol unic, plin de iubire și patriotism. Maestrul vine în întâmpinarea profesorilor, elevilor și tuturor spectatorilor cu un nou concert pentru a le arăta cât de frumoasă este limba română.
„Spectacolul începe cu o pledoarie pentru păstrarea acurateţei limbii române. Dacă nu-ţi păstrezi frumuseţea limbii tale, nu poţi să vorbeşti de dragoste. Vom ajunge la cântecul popular românesc, la cele mai frumoase poeme, apoi voi intra într-o zonă de gând de reîntoarcere acasă, la părinţi. Spectacolul se va încheia cu dorul de casa noastră, de ţară,” după cum afirmă însuși maestrul Tudor Gheorghe.
„Lecţia” reprezintă dorința imensă a marelui artist de a face publicul să conștientizeze dragostea de neam și limbă. Tudor Gheorghe ne învață despre felul în care ar trebui să păstrăm frumuseţea limbii, într-un act cultural despre suflet și minte. Așadar, concertul are toate ingredientele necesare pentru a ne face să conştientizăm distincția şi farmecul limbii române. Spectacolul acoperă texte excepţionale, poezii deosebite şi mult umor, aducând în centrul atenţiei adevăratul folclor românesc.