Petrolul a obținut o nouă remiză și la meciul cu CFR Cluj, scor 1-1, însă prestația elevilor lui Răzvan Lucescu a fost mult schimbată în bine, iar găzarilor nu le rămâne decât să spargă gheața etapa viitoare, în partida cu Gaz Metan Mediaș de la Ploiești.

Galben-albaștrii aveau nevoie de o victorie în Gruia pentru a întrerupe seria egalurilor din ultima perioadă, mai ales că se ivise șansa de a se apropia la două puncte de Astra Giurgiu, care tocmai fusese învinsă sub Tâmpa. În plus, lupii nu pierdusesă în ultimele ultimele 6 meciuri directe cu CFR și, mai mult, câștigaseră finala Cupei României în sezonul trecut, impunându-se, totodată, și în actuala stagiune, scor 3-2, la Ploiești. Cu acest ascendent moral, elevii lui Răzvan Lucescu au intrat decisi pe teren să tranșeze confruntarea de la Cluj. Față de meciul cu Dinamo, tehnicianul Petrolului a schimbat banda dreaptă, titularizându-i pe Achim și Zicu, în locul lui Beța și Priso. Disputa a început fără obișnuita perioadă de tatonare, fiecare dintre formații încercând să înscrie repede pentru a-și face meciul cât mai ușor. Gazdele au avut prima ocazie prin Ogbu, dar lovitura sa de cap s-a lovit de intervenția excelentă a lui Pecanha. Găzarii au răspuns prin șutul pe jos al lui Teixeira, însă tot Ogbu putea deschide scorul la un corner, în urma unei neînțelegeri între Pecanha și Geraldo. După torpila lui Albin din minutul 34, Hoban a avut și el șansa de a înscrie, dar a șutat peste din poziție bună și repriza s-a încheiat nedecis.

Ambii antrenori au fost multumiți de jocul din prima repriză, semnul clar fiind că n-au efectuat nicio schimbare la pauză. Rui Pedro a ridicat tribunele golașe în picioare cu reluarea din minutul 46, urmat de Deac, care a trimis pe lângă, două minute mai târziu. Când Lucescu se pregătea să mute primul și să-l introducă pe Fernandez, planurile tactice i-au fost date peste cap de eliminarea lui Geraldo, iar Tamuz i-a lăsat locul lui Manasse. Însă Petrolul n-a acuzat șocul omului în minus și a împins jocul spre poarta adversă, încercând să dea lovitura. Și a dat-o! În minutul 60, Mustivar l-a găsit excelent cu o centrare în diagonală pe neobositul Teixeira, care a preluat elegant și l-a învins pe Felgueiras. Intrați în criză de timp și de idei în ultima jumătate de oră, clujenii au forțat egalarea, iar Miriuță a făcut două schimbări simultan, mizând pe Negruț și Florin Costea. Primul putea să-i răsplătească încrederea, dar șutul său a fost scos de Hoban de pe linia porții. Avea să o facă, însă, Florin Costea, în minutul 83, după ce a scăpat din marcaj și reluat în poartă, profitând de nesincronizarea defensivei petroliste. A rezultat un nou egal între formațiile cu cele mai multe remize din Liga I, însă marele câștig al Petrolului este acela de a fi depăsit, la nivelul evoluției, prestațiile modeste din ultima perioadă. Iar tot ce-i lipsește este victoria. Una obligatorie în partida cu Gaz Metan Mediaș!

CFR Cluj – Petrolul 1-1

Marcatori: Fl. Costea (83) / Teixeira (60)

CFR: Felgueiras – Maftei (75 Tade), Cadu (cpt), Piccolo, Camora – Monroy, Djokovic – Deac, Rui Pedro (67 Negruț), Chanturia (67 Fl.Costea) – Ogbu. Antrenor: Vasile Miriuță

Petrolul: Pecanha – Achim, Geraldo (cpt), Hoban, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Zicu (71 Fernandez), Albin (79 Romario), Teixeira – Tamuz (53 Manasse). Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – arbitru; Valentin Avram, Mircea Orbuleț (ambii București) – asistenți; Florin Marcu (Oradea), Sergiu Popa (Aiud) – adiționali; Ioan Ciocănea (Sibiu) – rezervă.

Observatori: Cornel Sorescu (Pitești), Rodion Cămătaru (Craiova)

fcpetrolul.ro