Premierul Victor Ponta a anunțat, astazi, că va merge în Parlament pentru a prezenta măsuri în domeniul energiei care să stimuleze industria și producătorii naționali.

„Am avut încă o discuție cu toți cei implicați în așa fel încât luni să prezint în Parlament, Camerei Deputaților, și miercuri în ședința de Guvern să adoptăm toate actele normative necesare pentru a face un pachet de stimulare în zona energiei pentru industrie, pentru producătorii naționali”, a spus premierul la începutul ședinței de guvern.

De asemenea, Ponta a mai spus că va prezenta rezultatele economice ale României pentru începutul anului 2014 și soluțiile pe care Guvernul intenționează să le adopte, astfel încât să poată fi implementate obiectivele asumate în programul de guvernare, cum ar fi reducerea CAS.

El a mai spus că Guvernul va opera modificări la legislația privind gazele. „Tot luni prezentăm și miercuri adoptăm și celelalte modificări pentru pachetul pe gaze astfel încât pentru toți marii producători, pentru companiile mai mari, mai mici să avem și în 2014 un pachet de energie și de prețuri la energie — energie electrică, gaze — care să îi păstreze competitivi și să-i păstreze în acest trend pozitiv pe care economia românească l-a avut în 2013 și în 2014 chiar un pic mai bine decât în 2014”, a explicat Ponta.