Odată cu trecerea sezonului de iarnă, hotelierii din stațiunile de pe Valea Prahovei și-au făcut bilanțul şi nu au prea multe motive de bucurie. După ce au încheiat cel mai slab sezon de iarnă din ultimii zece ani, acum îşi pun speranţe în minivacanţa de Paşte şi de cea de Rusalii.
Deși au scăzut prețurile astfel încât ofertele să fie accesibile oricărui buzunar, turiștii nu prea s-au îngrămădit la munte. Hotelierii din zonă spun că este cel mai slab sezon de iarnă din ultimii ani. Comparativ cu aceeași perioadă din anii trecuți, aceștia spun că lipsa zăpezii a făcut ca încasările să fie foarte mici.
Încercând să dea uitării perioada care a trecut, hotelierii și administratorii unitătilor de cazare, au întocmit ofertele pentru minivacanțele de Paşte, de 1 mai dar şi pentru cea de Rusalii și speră să aibă mai mult succes. Astfel pe perioada minivacanţei de Paşte, pentru trei nopţi de cazare într-o cameră dublă aflată într-o unitate hotelieră de trei stele, turiştii vor plăti 440 de lei locul de cazare şi vor avea inclus micul dejun cu bufet suedez, dejunul pastoral dar şi un program artistic diversificat.
Aflați acum în extrasezon, hotelierii spun că prețurile se vor menține la nivelul celor de anul trecut. Astfel, în următoarea perioadă turiștii care vin la munte pot găsi cazare la prețuri ce pornesc chiar și de la 50 de lei pentru o camera dublă în pensiunile din Sinaia şi Buşteni. Meteorologii spun că în următoarele zile sunt şanse de ninsori slabe pe Valea Prahovei.