• Şeful ISU Prahova a declarat că nu a existat pericol de explozie

Un accident de muncă a avut loc, aseară, în jurul orei 17.00, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, în urma căruia doi muncitori au fost intoxicaţi grav cu substanţe periculoase provenite de la conducta de recuperare a gazelor de faclă.

Zona în care s-a produs accidentul, aflată în apropierea DN1A, este parte a Secţiei Utilităţi – Instalaţia Termohidro, aici fiind executate operaţiuni de desfundat şi spălat conducta de recuperare a gazelor de faclă. Doi muncitori ai firmei care a contractat lucrarea au avut de suferit din cauza cantităţii de hidrogen sulfurat degajat în timpul operaţiunilor de desfundare şi spălare, aceştia fiind duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au şi rămas internaţi.
Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului Prahova, în timpul desfăşurării unor proceduri de spălare cu apă presurizată a unei conducte, din sistemul de recuperare gaze faclă s-a produs o degajare de gaze, care a condus la intoxicarea celor doi lucrători. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde au rămas internate, unul dintre cei doi spitalizaţi aflându-se în stare de comă.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.