* Potrivit specialiştilor, antibioticele reprezintă medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, a celui digestiv şi la nivelul întregului organism. În general, tratamentul cu antibiotice este administrat cu scopul distrugerii bacteriilor nocive ce atacă corpul, însă din cauza modului în care acţionează, acestea afectează întreg spectrul de bacterii prezente în organism, inclusiv cele benefice, de la nivelul florei intestinale. Deşi antibioticele sunt privite ca fiind o soluţie rapidă în cazul problemelor medicale persistente, administrate în mod recurent, sporesc rezistenţa corpului la infecţii şi scad în timp eficienţa altor tratamente. Specialiştii recomandă metode de terapie alternative antibioticelor şi explică efectele negative ale acestora pe termen lung, scrie DoctorulZilei.ro.
* Mierea este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate, de aceea este indicat să o consumăm cât mai des dacă nu suferim de diabet. Este sursa de vitamine din complexul B, de minerale (potasiu, magneziu), glucide (fructoză, glucoză), enzime (implicate în digestie), amionoacizi şi antioxidanţi. Este un bun laxativ, stimulează imunitatea, tratează durerea de gât, iar studiile au arătat că poate preveni cancerul. Însă, pentru a ne bucura de aceste avantaje, trebuie să consumăm un produs de calitate.
* V-aţi gândit că până şi naşterile premature pot fi cauzate de carii? Ni se pare firesc ca, odată cu înaintarea în vârstă, să ne pierdem dinţii. Ne gândim că există oricum soluţii pentru a compensa aspectul inestetic al gurii, beneficiind de implanturi, proteze sau lucrări. E drept că toate costă. Dar cel mai mare preţ plătit este distrugerea sănătăţii întregului organism.
* Mulţi dintre noi am auzit despre dieta bazată pe grupul de sânge, elaborată la sfârşitul secolului trecut. Cei care au inventat această dietă susţin că anumite alimente sunt de preferat altora pentru fiecare grup de sânge, dacă vrem să fim sănătoşi şi în formă. Rezultatele unui recent studiu ştiinţific arată clar cum că acest tip de dietă nu are o valoare ştiinţifică; fiecare organism reacţionează în mod specific la condiţiile de mediu, inclusiv la regimul alimentar, mecanismul fiind mult mai complex decât o simplă depedenţă de grupul de sânge.
* Brocoli, conopida şi varza nu sunt tocmai pe gustul oricui, dar cercetătorii au descoperit că, servite alături de un ingredient special, pot deveni preferatele carnivorilor împătimiţi. Elizabeth Capaldi-Phillips, psiholog la Universitatea de Stat din Arizona, a demarat un studiu pentru a găsi combinaţia potrivită care să-i facă pe oameni, şi în special pe copii, să mănânce cu poftă orice legumă. Soluţia ar putea salva generaţii întregi de la obezitate. Cercetătorii au descoperit că preşcolarii implicaţi în studiu au acceptat gustările cu legume dacă acestea au fost acoperite cu un strat subţire de cremă de brânză. După un timp, copiii au început să consume legumele şi în stare naturală, fără niciun adaos. Combinaţia, mai arătă oamenii de ştiinţă, a făcut mai uşor de înghiţit aproape toate legumele, iar proteinele din brânză le-au dat celor mici senzaţia de saţietate, anunţă DoctorulZilei.ro.*














