Petrolul a bifat al doilea insucces al perioadei de pregătire, după cel cu Anji, joi după-amiază pierzând cu 0-1 amicalul disputat în fața ucrainenilor de la Chornomorets Odessa. Îngrijorările antrenorului Cosmin Contra nu sunt, însă, legate de rezultatul partidei, ci de faptul că elevii săi au comis al treilea penalty în 4 jocuri, iar atacul nu funcționează cum își dorește.
La 4 zile de la revenirea în Antalya, galben-albaștrii au avut de înfruntat una dintre performerele Ligii Europa ale acestui sezon, Chornomorets fiind calificată în primavara competiției, unde urmează să întâlnească în dublă manșă pe Olympique Lyon. Cu un stil tehnic și jucători agresivi și determinați, ucrainenii au suferit în primele 20 de minute, întrucât lupii au început mai bine jocul și chiar puteau înscrie prin Morar, șut peste poartă din poziție bună, în minutul 4, și Mutu, cap pe lângă, în minutul 20. Rebenok a avut și el șansa de a inaugura tabela, însă cea mai mare ocazie a celor de la Chornomorets s-a produs în minutul 36, când Pecanha a intervenit salvator în două rânduri.
Contra a schimbat apărarea în repriza secundă, astfel că Manassea ajuns în banda stângă, dar și atacul, Mutu a urcat vârf, susținut de Zicu, iar singurii rămași la locurile lor fiind mijlocașii laterali Priso și Morar, ultimul până la eliminarea din minutul 67, când a fost înlocuit de Chiriță. Elanul ploieștenilor a fost tăiat brusc de faultul în careu al lui Gerson, urmat de golul marcat din penalty de Antonov. Găzarii au acuzat primirea golului și și-au revenit abia spre final, când Mutu a centrat bine în fața porții pentru Hoban, însă acesta nu a mai ajuns la balon, căpitanul Petrolului având, totuși, șansa egalării la ultima fază, dar șutul său s-a dus pe direcția portarului. Pentru elevii lui Contra urmează alte 3 zile de antrenamente până la următorul joc amical programat duminică, 9 februarie, în fața moldovenilor de la Sheriff Tiraspol.
Petrolul – Chornomorets 0-1
Marcator: Antonov (59-pen)
Petrolul: Pecanha – Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – Romario, De Lucas – Priso, Mutu (cpt), Morar – Camara.

În partea secundă, Petrolul a început cu: Pecanha (75 Bornescu) – Alcenat, Geraldo, Gerson, Manasse – Mustivar, Hoban – Priso, Zicu, Morar (67 Chiriță) – Mutu.
Chornomorets: Bezotosniy – Zubeiko, Berger, Fontanello, Santana – De Matos, Arganov, Rebenok – Gai, Antonov.

Declarație:
Cosmin Contra: ”Sunt supărat doar că am pierdut, nu și pe evoluția echipei. Am întâlnit o formație foarte bună, dar consider că am reușit să ne ridicăm la nivelul ei și să dăm o replică pe măsură. Noi am început mai bine, dar după 15-20 de minute ucrainenii ne-au dominat, au fost mai proaspeți decât noi și asta s-a văzut. În a doua repriză, când jocul mergea, am primit golul din penalty și ne-am revenit abia spre final, când Mutu putea egala.Nu primim goluri din acțiune, dar facem cadouri. E al treilea penalty pe care îl facem în 4 meciuri și acest lucru mă îngrijorează. Am pasat, am avut câteva ocazii, dar n-am reușit să înscriem, suferim la faza de finalizare. Încercăm să aducem un atacant, să sperăm că vom și reuși, iar odată cu venirea lui să rezolvăm această problemă”.

Reîntâlnire cu Boudjemaa
Miercuri după-amiază, tehnicianul Cosmin Contra le-a dat liber jucătorilor și a profitat de faptul că n-a condus un nou antrenament pentru a urmări, împreună cu secundul Laurențiu Roșu, amicalul lui FC Brașov cu FC Gomel, disputat în localitatea Lara. După acest joc, antrenorul Petrolului s-a deplasat imediat pe un teren din apropiere pentru a vedea repriza secundă a meciului dintre Viitorul Constanța și Slavia Praga, noua echipă a ex-petrolistului Damien Boudjemaa. Mijlocașul francez abia ajunsese în cantonamentul Slaviei și nu a evoluat, astfel că s-a întreținut în tribună cu fostul său antrenor, dezvăluindu-i că este foarte mulțumit de condițiile financiare ale contractului cu gruparea cehă.

fcpetrolul.ro