În sud şi în sud-est norii domină cerul şi mai lasă local ninsori slabe. În sudul Dobrogei, izolat sunt condiţii de ploaie slabă sau lapoviţă şi se poate depune polei. În restul ţării soarele se arată printre nori, dar în zonele joase pe arii restrâne va fi ceaţă, asociată cu depuneri de chiciură. Vântul suflă ceva mai alert în sud-vest, în sud, pe litoral şi bineînţeles la munte.

Soarele rămâne ascuns după pătura de nori şi mai ales dimineaţă ceaţa e prezentă în peisajul meteorologic. Va fi încă frig pentru data din calendar, cu maxime de minus 3 grade.

Duminică va fi cald în zonele intracarpatice şi în sfârşit mai cresc temperaturile şi în celelalte zone şi astfel se apropie de normalul datei din calendar, ceea ce înseamnă maxime în general cuprinse între 2 şi 14 grade. Plouă slab în timpul zilei în vest şi nord-vest, dar în noaptea de dumnica spre luni precipitaţiile se extind în toată jumătatea de vest a ţării şi pe arii restrânse ajung şi în celelalte zone. Vor fi mai ales ploi, iar la munte precipitaţii mixte. În primele zile ale săptămânii viitoare vremea e mai caldă decât în mod normal, mai ales în regiunile intracarpatice. Temporar mai cad precipitaţii slabe, îndeosebi în vest, în nord şi în centru iar ceaţă e încă prezenţa în zonele joase.