Lucrările de investiţii aferente proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile, aflate deja în execuţie, la Buşteni, precum şi cele finanţate din bugetul local, vor fi finanţate cu prioritate în cursul acestui an în oraşul de pe Valea Prahovei.
La sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul şedinţei consilierilor locali, a fost aprobat, în unanimitate, bugetul oraşului pentru anul 2014. Valoarea totală a cheltuielilor propuse pentru anul în curs este de circa 24,5 milioane de lei, cele mai mari sume fiind destinate funcţionării autorităţii publice – 4,43 milioane de lei, capitol urmat de transporturi – 4,2 milioane de lei şi de învăţământ – circa patru milioane de lei.
Ca investiţii în continuare pe raza oraşului Buşteni, în 2014 au fost incluse reabilitările termice ale blocurilor de locuinţe, continuarea lucrărilor la două blocuri de locuinţe sociale de pe strada Telecabinei, dar şi modernizarea străzilor din cartierul Zamora.
Veniturile proprii estimate a fi încasate din taxe şi impozite în cursul acestui an, la Buşteni, sunt de circa 15,6 milioane de lei, la care se vor adăuga sumele care vor fi direcţionate către oraşul Buşteni din cotele provenite de la bugetul de stat, respectiv 8,77 milioane de lei.
O altă sumă (106.537 de lei) care va fi folosită în 2014 pentru realizarea a două obiective de investiţii – repararea acoperişului unui bloc de nefamilişti situat pe Aleea Panselelor şi sistemul de canalizare şi tratare a apelor uzate – provine din excedentul bugetului local din anul 2013.
V.STOICA