Fiecare dintre noi poate face unele greşeli care afectează serios sănătatea şi frumuseţea părului.

Iată ce greşeli trebuie să eviţi:

Te speli zilnic pe cap. La nivelul rădăcinilor este secretat sebumul, o substanţă uleioasă care are rolul de a proteja firul de păr. Stiliştii spun că părul va arăta şi va fi mai sănătos dacă permiţi acestor uleiuri naturale să ajungă, prin periere, până la vârfuri, ceea ce se întâmplă în două zile de la spălare. Prin urmare, spală-te pe cap o dată la două zile sau chiar la trei zile, dacă părul tău nu este prea gras, scrie eva.ro.

Îţi schimbi des şamponul. Un mit des întâlnit spune că este necesar să-ţi schimbi şamponul din când în când pentru că părul se obişnuieşte cu el şi nu mai are aceleaşi rezultate. Stiliştii recomandă să foloseşti şamponul care îţi face cel mai bine, fără să alternezi cu altul. Părul nu poate dezvolta „dependenţă” faţă de un anumit produs.

Faci exces de şampon sau balsam. Şamponează scalpul şi aplică balsamul de la jumătatea părului spre rădăcini. Vârfurile au nevoie de mai multă hidratare şi protecţie, iar rădăcinile de mai puţină.

Nu foloseşti balsam. Este una dintre cele mai mari greşeli, mai ales dacă vrei părul lung. Balsamul reduce semnificativ deteriorarea părului, despicarea şi ruperea vârfurilor. Ingredientele din balsamuri hidratează părul, sporindu-i elasticitatea.

Te speli pe cap cu apă fierbinte. Apa caldă permite deschiderea cuticulei formate din solzii minusculi care acoperă suprafaţa firului de păr, ceea ce ajută balsamul să ofere strălucire şi hidratare. Apa rece închide aceste cuticule, sigilând în interior substanţele benefice. Este indicat să termini fiecare spălare pe cap cu o clătire cu apă călduţă sau chiar rece pe lungimea părului.