Când temperaturile sunt scăzute, corpul nostru face eforturi pentru a-şi păstra căldura. Astfel, consumul de energie al organismului creşte, nevoile sale nutriţionale devenind mai acute.

Chiar daca iarna gasim mai putine alimente proaspete care sa ne energizeze, exista totusi cateva vedete ale sezonului care ne vor ajuta sa ne mentinem sanatatea in timpul anotimpului rece. Iata ce trebuie sa mancam cand afara este ger:

Rodii

Cel mai probabil consumi rodiile sub forma de suc proaspat, aceasta fiind varianta cea mai populara. Iar acest obicei face minuni pentru sanatatea ta in sezonul rece.
Rodiile sunt bogate in antioxidanti, iar un pahar de suc pe zi te va ajuta sa impiedici radicalii liberi sa se transforme in colesterol, spun cei de la Jurnalul American al Nutritiei Clinice. Un studiu realizat tot de catre acestia arata ca rodiile imbunatatesc si circulatia sanguina, o prioritate in orice anotimp.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunzele verde inchis, precum varza kale si spanacul, iti vor mentine sanatatea pe timpul iernii, atunci cand nu ai prea multe optiuni de diversificare alimentara.
Gustul lor este mai placut intocmai datorita gerului, care le face mai putin amare. In plus, sunt bogate in vitaminele A, C si K si sunt surse extraordinare de acid folic, atat de necesar femeilor care nu au atins inca etapa menopauzei, potrivit Romania TV.