Având în vedere avertizările meteo de ninsoare şi viscol aflate în vigoare până la ora 23.00, companiile feroviare anunță că trenurile circulă conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operațional în continuare. La acest moment nu avem trenuri blocate. O serie de garnituri sunt anulate, iar altele sunt tractate de locomotive Diese.
În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forță umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staţionări (link situație actualizată: https://cci.cfr.ro/mt/default.asp) ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri față de graficul de circulație. De asemenea se menţine în circulaţie un număr redus de garnituri pe anumite tronsoane feroviare. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol şi pentru a se evita blocarea în parcurs.
Angajaţii companiilor feroviare comunică permanent modificările care intervin în graficul trenurilor, şi intervin cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate rutele de cale ferată. Înainte de plecările trenurilor în cursă, graniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnă şi se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate. De asemenea, se va asigura alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staţionare – pentru a fi menţinută căldura în trenuri la un nivel de confort termic.
Deoarece starea vremii este în continuă evoluţie, există posibilitatea apariției de noi modificări/perturbări în programul de circulație al trenurilor. Astfel, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice. Link listă numere telefon: https://www.cfrcalatori.ro/147. Cei care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.