* De joi, vine şi gerul!

După o zi calmă din punctul de vedere al ninsorii şi viscolului, judeţul Prahova va intra, îndepând de mâine dimineaţă, într-un nou episod de vreme rea. Codul portocaliu va cuprinde iar teritoriul judeţului, astfel că se aşteaptă ca, până mâine seară, ninsorile să revină în forţă, la fel şi viscolul. Potrivit meteorologilor, începând de mâine şi pânăîn noaptea de miercuri spre joi, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi chiar şi 70 km pe oră, din cauza vântului, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. Din noaptea de miercuri spre joi, dacă avertizările meteorologilor nu vor suferi schimbări, Prahova va intra în cod galben, dar ninsorile şi viscolul vor fi înlocuite de ger, temperaturile putând coborî în timpul nopţilor până la minus 17 grade Celsius, iar cele diurne nu vor depăşi minus şapte grade în zona Munteniei.
Primăriile din judeţul Prahova vor fi obligate să instituie serviciu de permanenţă, deşi, aşa cum s-a întâmplat deseori în condiţii de vreme rea, puţine sunt autorităţile publice locale care respectă aceste condiţii.
Din fericire, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova este mult mai dotat, în acest an, din punctul de vedere al autospecialelor de intervenţie în condiţii de iarnă.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.