Timp de trei zile, 80 de concurenți din 15 țări s-au întrecut pe pârtia Kalinderu din Bușteni la cea de-a doua etapă a Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață. Concursul a fost pe cât de spectaculos, pe atât de dificil, iar sutele de turiști au trăit cu sufletul la gură fiecare execuție a celor mai buni alpiniști din lume.
La cele două probe, cea de viteză și cea de dificultate, concurenții au fost solicitați la maxim după ce au trebuit să ajungă în vârful unei structuri înalte de 25 metri, pe un traseu care nu este pentru cei slabi de inimă și totul s-a petrecut contratimp.
După finalele la probele de dificultate și de viteză, ieri seară au fost desemnați cei mai buni cățărători, în urma arbitrajului celor doua probe. Locul I la proba de dificultate feminin a fost câştigat de sportiva Shin Woon Seon din Korea, iar la proba de viteză feminin, pe primul loc s-a clasat Nadejda Galliamova, Rusia. Maxim Tomilov din Rusia a obţinut locul I la proba de dificultate, iar campionul de anul trecut, coreanul Hee Yong Park, s-a clasat pe locul secund.
Organizatorii spun că evenimentul s-a bucurat de un real succes iar cele două estacade au fost realizate în timp record în ciuda temperaturilor crescute din ultima perioadă care au dat mari bătăi de cap sportivilor. Finala la proba de viteză masculin fiind anulată din cauza stratului de gheaţă care s-a desprins de pe panou.
Câștigătorii primelor locuri au primit diplome, premii în bani și echipamente sportive. Structura de la partia Kalinderu, va rămâne la dispoziția alpiniștilor pe tot parcursul anului!