Buşteniul va găzdui pentru al 9-lea an consecutiv o etapă de Cupă Mondială de Escaladă pe Gheaţă, iar cei mai buni căţărători din lume vor poposi în staţiune pentru a se întrece pe două structuri extrem de spectaculoase şi totodată foarte dificile. Prima probă, cea a calificărilor, va începe maine, iar pentru pregătirile structurilor de viteză şi de dificultate s-a lucrat zi şi noapte la foc continuu.
Forfota este mare lângă cele două structuri amplasate la baza pârtiei Kalinderu din staţiunea Buşteni. Se lucrează zi si noapte pentru acoperirea cu gheață a celor două panouri spectaculoase de concurs pe care se vor întrece cei mai buni alpiniști din lume. Mai mulți specialiști lucrează cot la cot în această perioadă la pregătirea structurilor pe care își vor arăta măiestria aspiranții la Cupa Mondială de Escaladă pe Gheață. Misiunea muncitorilor nu este deloc una ușoară. Ei amestecă încontinuu apa cu zăpada și o lipesc manual de zidul înalt de 25 de metri, destinat probei de viteză. Până acum şi temperaturile ridicate le-au dat de furcă organizatorilor, care s-au văzut nevoiți să folosească peste 30 de tone de gheață pentru a putea umple panoul vertical.
Și la structura de dificultate se lucrează de zor pentru amenajarea traseelor și montarea unor blocuri de gheață care sunt realizare cu ajutorul unor frigidere speciale. Şi anul acesta concursul va avea două probe, de viteză şi de dificultate, şi se va desfăşura în mai multe etape, respectiv calificări, semifinale şi finale.
Competiţia va debuta mâine cu calificările şi se va încheia sâmbătă.