HC Dunărea Brăila-CSM Ploieşti 24-21 (12-11)

Formaţii:
HC Dunărea: Gabriela Dobre, Elena Voicu – Alina Horjea 7 goluri, Ada Moldovan 5, Gabriela Perianu 4, Ramona Farcău 3, Nicoleta Safta 2, Adina Brot 1, Alina Czeczi 1, Andreea Adespii Molnar 1, Nicoleta Eşanu, Ana Maria Drăguţ.
Antrenor: Viorel Alexandru.
CSM: Andreea Polocoşer, Carmen Tănase – Mirela Roman 6 goluri, Daciana Curtean 5, Mădălina Zamfirescu 4, Adriana Vasilescu 2, Andreea Chiricuţă 1, Alexandra Iovănescu 1, Ramona Ştefan 1, Ionela Dinu 1, Raluca Anghelina, Andreea Dincu, Alexandra Georgescu.
Antrenor: Dumitru Muşi; director tehnic: Mircea Anton.
Arbitri: Alexandru Blaş, Marius Gheorghişor – Bucureşti.

Miercuri seară, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a disputat penultimul meci din turul Ligii Naţionale, reprezentând prima partidă a anului. Iar elevele profesorilor Dumitru Muşi şi Mircea Anton au făcut o impresie foarte bună în confruntarea din deplasare, cu una dintre echipele pretendente la titlul naţional, HC Dunărea Brăila.
În ciuda unui debut slab de meci, în care marea favorită a întâlnirii, formaţia gazdă, s-a distanţat la 4-1 în primele zece minute, CSM Ploieşti a luptat şi a revenit în joc, egalând situaţia de pe tabelă în cinci minute, perioadă în care a marcat de trei ori fără să primească niciun gol.
Echipa antrenată de Viorel Alexandru a încercat, din nou, să se desprindă (scor 9-7, min. 22), dar replica formaţiei ploieştene a fost pe măsură, preluând pentru prima dată conducerea, cu patru minute înainte de sfârşitul reprizei (scor 10-9). Finalul primei părţi de joc a aparţinut grupării brăilene, care a intrat la vestiare cu avantaj minim, scor 12-11.
În jumătatea a doua a meciului, gazdele au menţinut o diferenţă constantă de 1-2 goluri, până cu şase minute înainte de final, când s-au distanţat la scorul de 22-19, după care au urmat patru minute în care nu s-a înscris de nicio parte. HC Dunărea a ieşit cu bine din respectiva perioadă, marcând de două ori la rând şi rezolvând soarta partidei cu un minut înainte de final. Chiar dacă au înscris de două ori în ultimele 60 de secunde, handbalistele echipei ploieştene nu au putut evita înfrângerea, cu scorul de 21-24.
Vedetele partidei au fost cele două jucătoare dintre buturile formaţiilor, Gabriela Dobre având 14 intervenţii pentru gazde, iar Andreea Polocoşer (în foto) – 9, pentru CSM Ploieşti. De menţionat că Polocoşer şi-a făcut debutul într-un meci oficial pentru CSM Ploieşti, fiind împrumutată în decembrie de la HCM Roman.
De asemenea, au mai debutat în mod oficial pentru CSM şi Daciana Curtean, care a făcut un joc bun, aducând un plus clar echipei, şi Alexandra Georgescu – jucătoarea de 18 ani transferată din divizia a doua, de la Nova Force Giurgiu.
În ceea ce priveşte jucătoarele care s-au remarcat în plan ofensiv de la echipa ploieşteană, pe lângă Curtean, Mirela Roman a fost, din nou, în parametrii obişnuiţi, fiind principala marcatoare, iar Mădălina Zamfirescu, revenită de la o acţiune a lotului naţional de tineret, a arătat un progres faţă de prima parte a competiţiei.
Despre partidă, antrenorul principal al echipei CSM Ploieşti, Dumitru Muşi, ne-a declarat: „Echipa din Brăila era clar marea favorită, prin prisma locului în clasament, a lotului şi a rezultatelor anterioare. Chiar dacă rezultatul este unul nefavorabil, mă bucură faptul că echipa şi-a schimbat atitudinea, iar jucătoarele au încercat tot ce le-au stat în putinţă să realizeze un joc bun. Am fost aproape de un rezultat favorabil, însă am ratat mult din situaţii de unu la unu, iar la scorul de 17-17 au existat trei-patru decizii ale arbitrilor care au favorizat gazdele. Sunt, totuşi, mulţumit de atitudinea handbalistelor şi de modul în care au răspuns la efortul fizic şi psihic de până acum”.
În urma acestei înfrângeri (a noua din zece partide), CSM Ploieşti se menţine pe locul 11, cu trei puncte. Pentru formaţia ploieşteană urmează, săptămâna viitoare, două meciuri extrem de importante, ambele pe teren propriu, miercuri, de la ora 17.00, urmând să întâlnească, în ultima etapă a turului, pe Universitatea Neptun Constanţa (locul 10, cu 6 puncte), iar sâmbătă – pe HCM Râmnicu Vâlcea (ultima clasată, cu un singur punct).
Petre APOSTOL