După mesele copiase de sărbători este timpul pentru mişcare şi pentru o alimentaţie bazată pe fructe şi legume, pentru a evita problemele grave de sănătate, recomandă nutriţioniştii. Sfaturi pe care şi vedetele le-au adoptat. Un exemplu este Corina Chiriac, care reuşeşte să aibă o alimentaţie sănătoasă şi să reziste tentaţiilor culinare.

„Un remediu important este mişcarea (…) Trebuie să revenim la o dietă din legume şi fructe (…) Să nu uităm hidratarea, că alcoolul şi grăsimile în exces şi sarea şi aditivii alimentari ne afectează”, ne sfătuieşte nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.

Un exemplu de dietă, pe care specialiştii îl recomandă este cel adoptat de Corina Chiriac. Cântăreaţa a reuşit să slăbească peste 30 de kilograme după ce a eliminat din alimentaţie prăjelile, dulciurile şi pâinea.

„Dieta din 2005 este personalizată cu legume şi fructe şi vitamine (…) Mi-am permis o dată pe lună pizza sau tort, dar nu mănânci toată felia, măsura face dieta sănătoasă (…) De obicei cumpăr la fel brânză, peşte oceanic şi pui (…) Eu am cam aceeaşi dietă, nu mai am tentaţii mari, dulciuri rar, ciocolată de 80% cacao, fără lapte”, a explicat Corina Chiriac.

„Doamna Corina este exemplul viu că dacă adoptăm alimente sanatoase, poftele dispar (…) Alimentele prea procesate crează comportamente compulsive, se comporta ca drogurile”, a precizat Mencinicopschi.