SCM Craiova – CSU Asesoft, mâine, ora 20:00, Digi Sport 3
Până la intrarea în scurta vacanţă de iarnă, CSU Asesoft mai are de trecut un hop în Liga Naţională. Şi ca orice echipă care se respectă, în dorinţa de a avea sărbători liniştite, de pe prima poziţie a clasamentului, campioana ia în calcul doar varianta victoriei, la Craiova, în faţa unei alte reprezentante a României în competiţiile europene.
Ploieştenii vor încheia, în această seară, un adevărat tur de forţă început la finalul lunii septembrie şi care a contabilizat 25 de partide în regim „din trei în trei zile”. Eliminaţi din EuroCup, unde au avut, însă, o prestaţie decentă în „groapa cu lei”, reuşind chiar o victorie de prestigiu pe terenul lui Khimki Moscova, principala favorită la câştigarea competiţiei, elevii lui Arnautovic rămân conectaţi exclusiv la importanţa „frontului intern”.
Pe primul loc înaintea ultimei etape a turului, CSU Asesoft mai vrea să adauge sub bradul de Crăciun o victorie împotriva lui SCM Craiova. Echipa antrenată de Milan Nisic, angrenată în Liga Balcanică, unde a alternat prestaţiile bune cu cele mai puţin fericite, rămâne o „nucă tare” în Liga Naţională. Experienţa lui Bogdan Popescu şi LeVar Seals, dar şi forma bună pe care o traversează Travis Bureau recomandă gruparea olteană drept o pretendentă la podium, victoria obţinută etapa trecută la Timişoara vorbind de la sine despre aspiraţiile craiovenilor.

Au renunţat la Dzambic

Rade Dzambic (33 ani), campion cu CSU Asesoft în 2012, a fost pus pe liber, la mijlocul săptămânii, de către conducerea clubului din Bănie. Cu medii de 9,9 puncte şi 5,3 pase decisive, pe întâlnire, sârbul nu a mai intrat în vederile antrenorului Milan Nisic, care va merge, în continuare, pe mâna tandemului Maric – Sokk.

Colos sub panouri

Numărul jucătorilor americani din lotul gazdelor a crescut la 3, după înregimentarea pivotului James Tyler (25 ani). Noul centru de culoare al oltenilor măsoară 2,18 metri şi cântăreşte 150 de kilograme, proporţiile sale recomandându-l drept un baschetbalist „cu greutate” în ambele faze ale jocului.

Bogdan CHITIC