Meteorologii au anunţă că vremea va fi anormal de caldă de sărbători, gerul şi ninsorile abundente ocolind ţara noastră. Temperaturile minime în perioada 16-29 decembrie vor fi mai ridicat decât normalul perioadei, iar precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie.

In Muntenia media temperaturilor maxime va creşte între 16 şi 20 decembrie, uşor şi treptat, de la 3 la la 5 grade, interval în care minimele nocturne se va menţine la medii de -4…-3 grade. În intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termică diurnă de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Pe parcursul nopţilor celei de-a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi minime medii în jurul a -2 grade. În ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie.

În prima săptămână nu vor fi precipitaţii, iar în a doua săptămână acestea îşi vor face apariţia predominant sub formă mixtă şi numai pe arii restrânse.

La munte in prima săptămână, vremea se va încălzi simţitor, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la -3 grade pe 16 decembrie la 4 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, iar cea a minimelor nocturne de la -9 la -4 grade. După 21 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade.

Până pe 24 decembrie nu se estimează apariţia precipitaţiilor, iar ulterior, pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit, se pot semnala la nivel local lapoviţe şi ninsori slabe în zona înaltă, chiar şi ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.