România a devenit importator de pâine. 14% din sortimentele de pâine pe care le cumpărăm din supermarketuri şi hipermarketuri provin din ţări ale Uniunii Europene şi 2%, din state din afara UE. „Este vorba despre cantităţi destul de importante de pâine refrigerată care vin din străinătate. Aluatul vine congelat şi este băgat la cuptor. Patronii de hipermarketuri iau de la mama lor de acasă foarte multe produse pentru că sunt mai naţionalişti decât noi şi noi ne uităm că scrie în engleză sau în germană şi cădem pe spate. Este foarte adevărat că vânzările de pâine din afară sunt în creştere. Vedeţi şi cu sortimentul toast care vine din străinătate. Pâinea toast ar trebui să aibă o durată de valabilitate de 30 de zile, maximum 60 de zile, dar pe piaţă găsim pâine din import cu durată de valabilitate şase luni. Cât de naturală este pâinea aia? Ai noştri nu bagă conservanţi, dar cu puţin alcool omoară bacteriile”, a declarat Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie şi Produse Făinoase – Rompan.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .