CSU Asesoft – Timba Timișoara, ora 19:00

Eliminați din EuroCup, în urma înfrângerii cu Hapoel Ierusalim, campionii se întorc la jocurile din Liga Națională, unde șfârșitul de săptămână le propune un adversar numai bun pentru refacerea moralului. Timba Timișoara, posesoarea lanternei roșii, sosește la Ploiești pentru a doua oară în acest sezon, după ce, în luna septembrie, nu a putut emite pretenții în „dubla” din optimile Cupei României.

Chiar dacă și-a depășit în multe momente condiția, reușind să joace de la egal la egal cu formații trecute an de an prin „sita performanței”, CSU Asesoft a părăsit Europa înaintea ultimei etape. Cum fiecare „final de poveste” este sinonim cu „un nou început”, elevilor lui Arnautovic nu le rămâne altceva să facă decât să tragă linie și să o ia de la capăt, cucerirea eventului în România devenind, acum, principalul deziderat.

Jocul cu Timba, ultimul din acest an, pe teren propriu, pentru Burlacu și colegii săi, nu ar trebui să le ridice niciun fel de probleme. Comparativ cu precedentele două confruntării directe, de la finalul lui septembrie, bănățenii au renunțat la aproape toți jucătorii străini – Brown, Lawrence, Delk, Tasic și Bridgewaters părăsind, pe rând, echipa -, cu excepția americanului Florveus. Pivotul grupării antrenate de Bogdan Murărescu a realizat, etapa trecută, în derbiul local cu BC Timișoara, al doilea double-double al sezonului, cele 21 de puncte și 14 recuperări – dintre care 11 ofensive – dovedindu-se, însă, insuficiente pentru ca „urșii” să răpună „leii”, în Sala Constantin Jude.

Partida din această seară va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Alexandru Anica și Dragoș Nicolae, comisar din partea FRB fiind delegat Raduly Zoltan.