Antrenorul Petrolului consideră că două victorii cu Universitatea Cluj și Pandurii Tg. Jiu, i-ar menține pe ploieșteni în lupta pentru câștigarea campionatului.

Cosmin Contra nu a ascuns faptul că se teme de partida de duminică, împotriva șepcilor roșii, luând în calcul o eventuală relaxare a elevilor săi, dat fiind că se apropie vacanța. Tehnicianul este însă de părere că va reuși să le mențină concentrarea jucătorilor, având în vedere că punctele puse în joc sunt foarte importante în economia campionatului.

“Întâlnim o formație care după venirea domnului Mihai Teja a obținut trei victorii consecutive, joacă pe contraatac, stă bine în teren și verticalizează. Clujenii trebuie respectați, dar noi ne dorim să câștigăm și să rămânem în top. Cel mai frică îmi este de astfel de meciuri, cu echipe aflate în subsolul clasamentului, care se bat pentru a ieși din această situație. Avem antecedente și trebuie să fim foarte atenți. Sper și cred că am puterea să-i conving pe băieți că vacanța vine abia după meciul de la Târgu-Jiu. Cu șase puncte în aceste două meciuri, rămânem în lupta pentru titlu, vom fi tot pe podium, iar jocurile cu contracandidatele noastre le avem acasă.”

Legat de situația lotului de jucători, Contra a declarat că nu va mai conta în acest final de an pe Walter Fernandez, accidentat în partida cu Corona Brașov, în timp ce Mircea Bornescu este refăcut după ce nu s-a putut antrena două zile din cauza unei răceli.

Antrenorul ”lupilor” a dezvăluit, în premieră,că a ajuns la un acord de principiu cu șefii clubului pentru a-și prelungi contractul, “însă mai sunt câteva detalii de pus la punct, iar atunci când voi semna, vom oficializa această înțelegere. Voi avea o clauză prin care pot să plec în cazul unei oferte din partea federației pentru a pregăti echipa națională. Mă simt bine la Ploiești, am găsit înțelegere din partea conducerii în privința cerințelor mele, legate de condițiile de pregătire și de strategia de viitor, așa că îmi doresc să-mi duc munca mai departe”.

Referitor la jucătorii care în această iarnă vor intra în ultimele șase luni de contract, Contra a fost tranșant: “Cine nu vrea, nu e obligat să rămână la Petrolul. Fiecare își decide viitorul după cum consideră. Nu știu dacă fotbaliștii care sunt indeciși în acest moment vor fi influențați de faptul că aș putea continua aici”.

În prima partidă a returului, Petrolul va întâlni duminică pe U Cluj, într-un meci programat la ora 20.00.

fcpetrolul.ro