La Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, mâine, la orele 12.30, va avea loc un nou recital în cadrul Stagiunii Muzicale, intitulat „Poveşti muzicale”. Vor evolua Vlad Faur (trombon) şi Mariana Faur (harpă) – ambii artişti ai Filarmonicii „Banatul” Timişoara. Artiştii vor interpreta piese de Schubert, Saint-Saens, Handel, Sostakovici şi muzică din filme de desene animate. Sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 17.00, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, va avea loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” o manifestare dedicată acestui eveniment, apoi lansarea cărţii „Istoria unui vis” având ca subtitlu : „O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra”. Cartea aparţine cântăreţului de muzică folk Vali Şerban, fost membru al cenaclului amintit.

Englezii, impresionaţi de Salina Turda

Jurnaliştii englezi au realizat un material amplu despre Salina Turda din Cluj. “Bărbaţii din Evul Mediu săpau minele de sare pentru a ajunge la sarea medicinală, dar azi, mina din Turda este transformată într-un parc tematic, cu ajutorul unor idei ingenioase”, scriu jurnaliştii de la DailyMail. Articolul britanicilor este însoţit de mai multe fotografii din interior, care au atras numeroase comentarii laudative pe site-ul publicaţiei, din partea miilor de cititori. „Arată ca o scenă din filmul Matrix. Trebuie să o vizitez într-o zi”, a scris un cititor al site-ului, în timp ce altul a apreciat că este „cel mai frumos lucru pe care l-a văzut”.

O româncă a ajuns pe cel mai înalt vulcan din lume

Alpinista Alexandra Marcu din Deva – în vârstă de numai 17 ani – şi tatăl ei, Dan Marcu, au ajuns acum câteva zile pe vulcanul Ojos del Salado din Chile. Alexandra a devenit astfel a treia femeie din lume care cucereşte vulcanul din America de Nord. “Am ajuns pe cel mai înalt vulcan al lumii! Ojos del Salado, Chile, 6.893m! Mulţumesc România, mulţumesc tuturor celor care ne-aţi fost alături!”, a postat tânăra pe o reţea de socializare.
Alexandra Marcu este cunoscută pentru ascensiunile sale pe cei mai importanţi munţi ai lumii: Mont Blanc (Franţa), Uhuru-Kilimanjaro (Tanzania), Kazbek (Georgia), Damavand (Iran) şi Giluwe (Oceania şi Australia). Eleva din Deva este cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (Mexic) şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia.