Cine aude ca, astazi, CSU Asesoft Ploiesti va combate cu o nou-promovata, mai precis CSM Oradea, ar fi tentat sa creada ca partida din sala Olimpia, cu ora de debut: 17.00, va fi floare la ureche pentru Catalin Burlacu si compania. Mare eroare ! Da, intr-adevar, team-ul bihorean a promovat, vara aceasta, in Divizia A, insa – daca exista rabdare pentru a se cunoaste componenta lotului oradenilor – multe surprize ar aparea.
De sub propriul panou spre cel al adversarilor, se „insira”, astfel, junele Rares Andrei Mandache, antrenorul-jucator Attila Janos Veres (foto 1) – fost echipier al team-ului ploiestean, CSU Asesoft – sarbul Nemanja Maric, Cristian Iov (venit de la West Petrom Arad), „veteranii” Serban Traian Sere si Gabriel Viciu (cel de-al doilea, ex-Petrom Incontro Elba Timisoara), Adam Kiss, Titus Nicoara, un alt sarb – Djordjo Djordjic, Laszlo Lazar, Laurentiu Pacioga, Bogdan Nicolae Betea si vedeta Boban Bilbija, un pivot „pozitia 5”, tot din fosta Iugoslavie. Nu-i asa ca nu mai trebuie sa fie luata la pret de matineu echipa antrenata de Zoltan Kosa ?
Iar daca mai adaugam ca, pana in prezent, ocupanta actuala a locului al V-lea – imediat dupa adversara sa de azi – din ierarhia primei divizii, a dispus, la Oradea, de Dinamo-Erbasu Bucuresti, vicecampioana tarii, si la Iasi, de CS Universitatea „Petre Andrei”-CSM, avem convingerea ca am lamurit, total, lucrurile ! Insa, pentru buna regula, iata si linia de clasament a team-ului CSM Oradea: 8 meciuri jucate, 6 victorii, 2 infrangeri, 655-552, 14 puncte.
In atare conditii, avem convingerea ca Mladen Jojic si Constantin Mircea au stiut sa-si recupereze, mai ales psihic, elevii, dupa insuccesul din meciul cu Azovmash Mariupol, pentru ca Rares-Sorin Apostol (foto 2), Levente Szijarto (ambii fiind… oradeni cu domiciliul) si ceilalti coechipieri ai acestora de la Ploiesti sa bifeze, fara prea mari probleme, o noua victorie, in campionat. Asta pentru a pleca mai odihniti si cu un moral robust spre Federatia Rusa, acolo unde marti, de la 20.30 (ora Romaniei), vor oferi replica liderului Grupei „A” din FIBA EuroCup, Dynamo St.Petersburg. Este de anticipat, astfel, ca Jojic si Mircea il vor menaja, din nou, pe nigerianul Julius Nwosu, in perspectiva apropiatei dispute din strainatate.
La meciul de azi, de la „Olimpia”, va oficia un trio compus din urmatorii cavaleri ai fluierului: Alexandru Olaru (Bucuresti), Laszlo Bukuresti (Sovata) si Sorin Drugau (Brasov), care vor fi supervizati de catre comisarul Federatiei Romane de Baschet, Cristian Ungurian – domiciliat tot in Brasov, dar ploiestean la origine. Interesant este ca, tinand cont de numarul mare de etnici maghiari din lotul echipei CSM Oradea, Comisia Centrala de Arbitri a dorit, probabil, sa echilibreze, intrucatva, brigada, trimitandu-l pe Laszlo Bukuresti la… Ploiesti.
Pentru ca este clar ca formatia bihoreana va fi un oponent de valoare, e cat se poate de firesc ca tribuna Olimpiei sa fie plina, pentru ca suporterii sa creeze, din nou, acea ambianta propice inregistrarii unui alt succes.

Dragos TRESTIOREANU