SLUC Nancy – CSU Asesoft 84-67 (37-32)

Bogdan Chitic

SLUC Nancy: Clark, Duggins, Sy, Pietrus, Falker
CSU Asesoft: Brown, Runkauskas, Flowers, Labovic, Lee

La 350 de kilometri depărtare de Paris, acolo unde în urmă cu o săptămână sediul publicației satirice „Charlie Hedbo” a fost scena unui atentat terorist, Nancy respiră un aer liniștit, într-o zonă plină de verdeață, în imediata apropiere a graniței cu Germania. De la aceste coordonate pleca cea de-a 4-a aventură a ploieștenilor pe tărâm francez, după cele cu Cholet (2005), Dijon (2006) și Toulon (2008), cu amendamentul că primele trei furnizaseră tot atâtea înfrângeri, la nivel de EuroChallenge.
Meciul din „Palais Jean Weille”, considerat de mulți ca fiind primul episod al duelului pentru locul 3 în grupa N, a fost din start unul spectaculos, cu multe răsturnări de situație. Dacă la debut CSU Asesoft a fost formația mai precisă, conducând cu 6-0 grație reușitelor lui Runkauskas și Flowers, francezii au terminat în forță prima repriză, cu americanii Duggins și Falker conlucrând pentru un parțial de 9-1 care avea să răstoarne situația la pauză. Într-un prim act desfășurat de altfel sub semnul echilibrului, de notat ar fi prestația bună a lui Cooper, care, venit de pe bancă, și-a trecut în cont 6 puncte și 2 recuperări, dându-i serios de furcă principalului recuperator din EuroCup, Randal Falker.
Spre satisfacția celor peste 3.500 de spectatori prezenți în tribune, sfertul 3 s-a desfășurat într-o singură direcție. Francezii au atras mingea ca un magnet, dezvoltând o viteză în plus pe atacurile poziționale și lăsându-i deseori pe adversari fără reacție la combinațiile rapide de sub coș. Falker, Pietrus și Duggind au zguduit fiecare inelul, scor 51-36 (min 25) pentru ca, la celălalt panou, Mohammed să-și asume responsabilitatea unor incursiuni personale, care să lase însă intactă diferența. În aceste condiții, secvența finală a devenit una mai mult decât previzibilă, Nancy reușind performanța de a înscrie cu toți jucătorii, în vreme ce elevii lui Arnautovic, vizibil descumpăniți, să încerce să limiteze proporțiile.
Antrenorul lui Nancy, Alain Weisz, a mizat pe doar 10 jucători la meciul de miercuri seara. Dacă omologul său, Vladimir Arnautovic, a renunţat în ultimul moment la Burlacu, din cauza unei uşoare accidentări suferite în preziua partidei, Weisz a preferat o rotaţie mai scurtă, dar care a dat satisfacţie în meciul de Cupă, cu Nanterre
Peste o săptămână, CSU Asesoft (0-2) va juca la Valencia (1-1), care, în celălalt meci al grupei, a cedat la Krasnodar, scor 62-74.