Pe tot parcursul anului, în presă a apărut o serie de ştiri referitoare la mistere medicale pe care medicii nu le-au putut explica. Medical Daily a făcut un top al acestora:
* Cazul femeii care s-a născut fără cerebel. O femeie de 24 de ani a fost internată la un spital din China după ce prezenta ameţeli şi greaţă. Ulterior, aceasta a spus că nu a putut sta în picioare singură până la vârsta de 4 ani şi nu a putut vorbi inteligibil până la vârsta de 6 ani. Doctorii au fost şocaţi să afle că în ciuda faptului că femeii îi lipsea complet cerebelul, aceasta a fost capabilă să ducă o viaţă normală.
* Cazul femeii care aude muzica. Din cauza unei halucinaţii muzicale ciudate, Susan Root din Essex, Anglia, a auzit non stop, timp de 4 ani, piesa “How Much îs that Doggie în the window”, iar în prezent aude “Somewhere over the Rainbow”. Soţul sau trebuie să ţipe pentru a-i atrage atenţia lui Susan pentru că uneori aceasta nu aude nimic altceva în afară de cântecul din capul ei.
* Cazul migrenelor. Care sunt cauzele stării numite migrenă? Cercetătorii încă nu au reuşit să găsească răspunsul exact. “Ceea ce oamenii de ştiinţă ştiu este că migrena este o boală genetică”.
* Cazul băiatului care şi-a pierdut pofta de mâncare. Cu un an în urmă, Landon Jones s-a trezit fără apetit şi fără sete, iar acum, la vârsta de 12 ani, părinţii trebuie să îl forţeze să mănânce şi să bea în fiecare zi pentru a-l ţine în viaţă.
* Cazul femeii care şi-a pierdut pulsul. O femeie în vârstă de 40 de ani din Florida, care a suferit o operaţie de cezariană, şi-a pierdut pulsul timp de 45 de minute. În timpul crizei, doctorii nu au reuşit să realizeze ce s-a întâmplat. După ce femeia şi-a revenit, doctorii au descoperit că lipsa fluxului de sânge la creier timp de 45 de minute nu a lăsat nicio daună neurologică.
* Cazul celor 200 de fete care s-au îmbolnăvit. Peste 200 de fete au ajuns la spitalul din El Carmen, Columbia, acuzând ameţeli, dureri abdominale şi amorţeală a mâinilor. Încă nu se ştie cu exactitate ce a provocat sincronizarea simptomelor la 200 de fete în acelaşi timp.
* Cazul unei femei care făcea crize de epilepsie când auzea o anumită melodie. Zoe Fennessy, în vârstă de 26 de ani, suferă câte o criză de epilepsie de fiecare dată când aude vocea artistului Ne-Yo. Femeia poarta căşti pentru a le pune la urechi repede dacă este pe stradă şi aude melodia starului pop. Deşi artistul i-a cauzat multă durere, femeia spune că nu îi displace nici el, nici muzica sa.
* Cazul copiilor născuţi morţi. Aici este vorba despre un număr mare de mistere. La începutul anului 2014, cercetătorii britanici au confirmat că sunt mai multe şanse ca băieţii să fie născuţi morţi. Dar, din păcate, rămâne un puzzle nerezolvat: de ce mor aproximativ 100.000 de băieţi în acest fel în fiecare an?
* Cazul bărbatului cu inima care s-a rotit la 90 de grade. După ce a supravieţuit unor leziuni trumatice cauzate de un accident de motocicletă din Italia, radiografiile şi tomografia computerizată au arătat că inima motociclistului de 48 de ani se rotise la 90 de grade, în partea dreaptă a corpului”. Ceea ce este unic la acest caz este faptul că în timp ce inima se rotea, bărbatul a rămas treaz şi alert.
* Cazul unui om care vorbeşte mandarina. În 2012, după ce s-a trezit dintr-o comă ce a fost cauzată de un accident de maşină, Ben McMahon a realizat că şi-a pierdut o parte din abilităţile de vorbire în limba engleză. Cu toate acestea, după ce a văzut o infirmieră din China, acesta a început să vorbească fluent mandarina.