Două stânci cu diametrul de 70 de centimetri sunt în pericol de prăbuşire pe DN1, în localitatea prahoveană Comarnic. Autorităţile urmează să stabilească dacă se impune detonarea acestora sau doar acoperirea lor cu o plasă de siguranţă.

Potrivit unui comunicat emis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pe partea dreaptă a DN1, în localitatea Comarnic, la km 99+800 (cartier Nistoreşti), două stânci cu diametrul de 70 cm aflate la o înălţime de aproximativ 7-8 m sunt în pericol de prăbuşire.

Şeful ISU Prahova, Nicolae Popescu, a declarat pentru AGERPRES că marţi dimineaţă se va face o evaluare a situaţiei la faţa locului, împreună cu o echipă de pirotehnişti, urmând să se stabilească dacă se impune detonarea celor două stânci sau se va pune o plasă de siguranţă. Deocamdată, circulaţia în zonă de desfăşoară în condiţii normale.

Conform comunicatului citat, în ultimele două zile, ca urmare a ploilor şi a topirii zăpezii, două drumuri judeţene şi un drum comunal au fost afectate. Pe DJ 234 Sângeru – Salcia, la km 12+470 şi 13+770, au avut loc căderi ale platformei drumului, Consiliul Judeţean (CJ) Prahova intervenind prin completarea cu balast şi aducerea la cotă a drumului, pe DJ 214, în zona Brebu – Pietriceaua, la km 8+800, o alunecare de teren a acoperit partea carosabilă pe o lungime de aproximativ 70 m şi pe toată lăţimea acestuia, pământul fiind degajat prin intervenţia CJ, iar pe DC 51 Chiojdeanca – Trenu alunecările de teren au dus la blocarea căii de acces, acţionându-se în continuare pentru degajarea pământului.