Directorul general al ENEL, Matteo Cassani, s-a aruncat de pe sediul instituţiei. Bărbatul a murit la impactul cu solul.
Matteo Cassani s-ar fi aruncat în gol de pe sediul ENEL Muntenia, potrivit unor surse citate de România TV, care nu au furnizat indicii despre ce l-ar fi putut împinge la acest gest extrem.
O salvare de la Serviciul de Ambulanţe Ilfov care se îndrepta către un alt caz a fost oprită de mai multe persoane la locul accidentului, a declarat managerul instituţiei Alis Grasu.
La faţa locului au ajuns deja echipele de criminalişti, care efectuează măsurători şi încearcă să stabilească circumstanţele în care s-a produs tragedia. Deşi toate datele indică o sinucidere, evenimentul este tratat pentru moment ca o moarte suspectă.
Poliţiştii vor audia persoane aflate în sediul ENEL în momentul sinuciderii lui Cassani, dar şi pe apropiaţii acestuia, pentru a încerca să stabilească ce l-ar fi putut determina să facă acest gest.
Oficialii Enel nu au oferit încă vreun comentariu precizând că vor emite în scurt timp un comunicat de presă.
Matteo Cassani, în vârstă de 41 de ani, a preluat postul de director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia din 2009.
Matteo Cassani a studiat inginerie industrială la Universitatea Politehnica din Milano şi Leadership Management la
Harvard Business School. Înainte de a deveni director general la Enel Energie & Enel Energie Muntenia a lucrat tot în cadrul ENEL, ca director pentru Dezvoltarea Afacerilor in Romania (2004) şi în departamentul de Dezvoltarea Afacerilor (2000). De asemenea, Cassani este membru in Consiliului Director „Salvati Copiii”.
Mai mulţi şefi ENEL sunt implicaţi într-un dosar uriaş de corupţie, însă numele lui Matteo Cassani nu apare în anchetă, potrivit DNA.
Enel a avut probleme în scandalul facturilor „umflate” şi are două procese internaţionale cu statul român: unul legat de investiţii şi unul legat de recuperarea unor bani pe care statul crede că ar trebui să-i ia şi Enel încă nu i-a plătit.
Totodată, Enel se afă într-un proces de vânzare a tuturor activelor pe care le are în România şi ar vrea în jur de 1,8 mld de euro şi ar fi destul de multe presiuni de la nivelul grupului mare pentru lichidizarea activelor.