Deputatul Mircea Roșca, președintele organizației prahovene a PNL, poate fi reținut sau chiar arestat preventiv, iar procurorii pot recurge la percheziții domiciliare la adresa sa, după ce colegii săi din Camera Deputaților au aprobat, cu 220 de voturi “pentru” și 65 de voturi “împotrivă”, cererea ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, a reţinerii şi arestării preventive a parlamentarului liberal, formulată în dosarul penal nr.192/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.
Deși Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat aviz negativ, tot ieri, în cazul acestei solicitări, punctul de vedere al membrilor comisiei respective a fost strict consultativ, votul în plen fiind cel decisiv. Înainte de votul cu bile din Camera Deputaților, deputatul PNL Mircea Roșca a ținut să-și exprime opinia, în plen, în legătură cu dosarul instrumentat de către procurorii anticorupție de la Ploiești, disculpându-se în fața colegilor parlamentari. În sarcina lui Mircea Roșca, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au reținut săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată (4 acte materiale).
Potrivit informațiilor date publicității de către reprezentanții DNA, “în cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene Prahova a unui partid politic (n.n. – PNL), inculpatul
Roșca Mircea a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localității respective de către firma denunțătorului. Din această sumă, inculpatul Roșca Mircea a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul inculpatului
Popescu Gabriel Stelian, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean. Diferența de 4.000 euro a fost remisă de același inculpat secretarului Primăriei Azuga, Dumbravă Diana Camelia, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu și care vizau desfășurarea propriu-zisă a procedurii de achiziție publică și desemnarea câștigătoare a firmei denunțătorului.
În perioada 2011– 2014, inculpatul Roșca Mircea a intervenit pe lângă factorii de decizie din cadrul unor instituții publice din județul Prahova, (Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare și Protocol Sinaia) asupra cărora avea influență prin prisma calităților pe care le-a deținut în mod succesiv la nivelul autorităților publice locale, centrale și la nivel politic, în vederea atribuirii către societățile deținute de inculpatul Rotilă Adrian a unor contracte de achiziții publice.
În schimbul acestor «intervenții», inculpatul Roșca Mircea a primit de la inculpatul Rotilă Adrian bani și alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcții în valoare de 35.418, 39 lei și folosința unui autoturism marca Audi A8)”.