Un român din cinci anunţă pe Facebook sau pe alte reţele de socializare că pleacă în vacanţă sau postează fotografii din concediu în timp ce este plecat, conform unui sondaj realizat online în cadrul Campaniei ‘Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe’.
Sondajul arată că 20,45% dintre respondenţi anunţă pe Facebook sau pe alte reţele de socializare când pleacă în vacanţă sau postează fotografii în timp ce sunt plecaţi, iar restul de 79,55% au răspuns negativ la această întrebare, demonstrând o mai mare atenţie faţă de securitatea locuinţei lor.

Deşi cutremurul este unul dintre riscurile de care românii se tem cel mai tare, România având o mare expunere la acest fenomen, doar 26,35% dintre respondenţii care au participat la sondaj deţin o trusă de urgenţă în caz de cutremur, în care sunt incluse elemente esenţiale precum o lanternă, un fluier, câteva provizii şi o pătură. Cei mai mulţi dintre cei care deţin o astfel de trusă locuiesc la bloc (65,64%).

Măsurile preventive financiare nu le sunt, însă, străine românilor, care par să conştientizeze riscurile la care este expusă locuinţa lor. Astfel, majoritatea celor care au participat la sondaj (70,4%) deţin o asigurare obligatorie a locuinţei. Pe de altă parte, 59,1% dintre respondenţi au declarat că au în vigoare o asigurare facultativă a locuinţei.