Petrolul Ploiești – Oțelul Galați 0-0

Stadion: ”Ilie Oană”, Ploiești. Spectatori: circa 5000.
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Ipsa, Satli (78 Nepomuceno) – Marinescu (26 Filip; 87 N’Koy), De Lucas – Priso, Albin, Astafei – Tamuz. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.
Oţelul: Hotoboc – Murgoci, Leca, Mișelericu, Popescu – Karlik (74 Cucu), Helder – Ruben (53 Grădinaru), Cernat (cpt) (89 Cojoc), Popa – Cristea. Antrenor: Tibor Selymeș.
Avertismente: Tamuz (52) Geraldo (77), Alcenat (83), Nepomuceno (88)/Helder (30), Ruben (43), Cristea (88), Hotoboc (90).
Arbitri: Marcel Bârsan (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin). Arbitru de rezervă: Cătălin Găman. (Craiova). Observatori: Mihai Stancu (București) – pentru organizare; Augustus Constantin (Rm. Vâlcea) – pentru arbitraj.
Jucătorul meciului: Dumitru Hotoboc (Oțelul).

Petrolul a pierdut două puncte imense, ratând șansa unui succes în fața codașei campionatului – Oțelul Galați. O remiză albă, a doua la rând în campionat, la capătul unui meci nereușit și parcursul ascendent din ultima vreme se oprește brusc.
Oțelul a fost un adversar mult mai incomod decât sperau suporterii Petrolului, cel puțin prima repriză de aseară, de pe Ilie Oană, fiind un exemplu de cum nu trebuie să joace o echipă cu pretenții europene – Petrolul. Jocul galben-albaștrilor a fost lent, previzibil, cu puține ocazii clare de gol, până la pauză, în timp ce fosta campioană a venit cu lecția contraatacului bine învățată și cu o organizare defensivă caracteristică echipelor pregătite de Selymes sau Sinescu – cei doi antrenori ai gălățenilor. Cristea și Popescu au dat adevărate ”avertismente” defensivei petroliste, în timp ce Albin și compania au părut într-o adevărată letargie, care a ținut până la pauză.
De la cabine, în primul sfert de oră, a ieșit o altă echipă Petrolul, Albin având două ocazii incredibile, în min. 50 și 63, Hotoboc făcând câteva minuni în poarta oaspeților. Oțelarii au rămas periculoși pe contraatac, Murgoci trezindu-se singur în careu, de unde a tras modest (min. 60), iar Cernat a expediat un trasor periculos, din lovitură liberă (66). Odată cu trecerea timpului, lipsa golului a precipitat, ușor, ușor, jocul ploieștenilor, care au atacat cu toate liniile, dar haotic, finalul aducând frustrare în tabăra gazdelor, Astafei având ultima mare ocazie, în prelungiri! A fost doar 0-0 contra unei echipe care nu emitea vreo pretenție în acest campionat, până aseară.
Marinescu a cedat
Petrolul nu l-a avut la meciul de aseară pe portughezul Teixeira, iar absența celui care ordona toate fazele de atac ale găzarilor s-a văzut. Mulțescu a încercat să dea impulsul necesar ofensivei prin folosirea lui Marinescu, mijlocaș central de profil mult mai ofensiv decât Filip, care a fost lăsat pe bancă. Numai că Marinescu s-a accidentat, acuzând o contractură la jumătatea primei reprize, astfel că antrenorul a fost nevoit să facă prima schimbare, în min. 26.
O altă schimbare interesantă a fost, în ultima parte a meciului, introducerea lui Nepomuceno, ca fundaș stânga, cu intenția clară de a forța atacul, fără rezultat.
Tribună „contra” peluză
Suspendarea accesului în peluze a mutat o parte dintre suporterii contestatari ai conducerii la tribuna a II-a și la tribuna I, primii afișând câteva banere împotriva patronului echipei – Dan Capră, date repede jos de pe garduri de stewarzi. Spectatorii obișnuiți din tribună au părut că nu sunt de acord cu manifestările anti-conducere, huiduind la scandările împotriva șefilor clubului!