* Usturoiul combate bolile de inimă, iar turmericul este la fel de eficient ca ibuprofenul în tratarea osteoartritei, de aceea unii medici recomandă remediile naturiste. Studiile au arătat beneficiile usturoiului în tratarea bolilor de inimă, datorită proprietăţii sale de a scădea tensiunea arterială şi de a preveni formarea cheagurilor de sânge. Mimi Guarneri, cardiolog în California, le dă pacienţilor săi extract de usturoi şi vitamina K2 pentru a preveni calcificarea şi rigidizarea vaselor de sânge. Doza: 600 mg, de două ori pe zi, scrie doctorulzilei.ro.
* Ganglionii limfatici au un rol extrem de important în lupta organismului împotriva viruşilor, a bacteriilor şi a altor boli. Atunci când sănătatea ne este în pericol, aceştia reacţionează. Ganglionii se umflă, de obicei, când corpul a fost expus la viruşi sau bacterii, iar în cazuri rare, când este vorba despre cancer. De obicei, se umflă ganglionii din zona gâtului, sub bărbie, subraţ şi în zona inghinală. Sistemul limfatic este ca o reţea de organe, vase de sânge şi numeroşi ganglioni care se găsesc pe corp. Cei mai mulţi ganglioni sunt localizaţi în zona capului şi gâtului. Când se umflă, înseamnă că nu este ceva în regulă în organism, informează Unica.ro.
* Cercetătorii au urmărit 120.000 de băutori de cafea din întreaga lume şi au descoperit şase gene responsabile de pofta de cafea. Primele două au legătură cu metabolismul cofeinei, următoarele două sunt aproape de genele BNDF şi SLC6A4, care au fost asociate cu alte dependenţe, precum fumatul. „Aceste gene influenţează efectele cafeinei”, spune autorul studiului, Marilyn Cornelis, cercetător în departamentul de nutriţie de la Harvard School of Public Health. Însă, ultimele două gene sunt cele mai surprinzătoare, deoarece au legătură cu metabolismul glucozei şi al lipidelor (zahărul din sânge şi colesterolul). Acesta ar fi motivul pentru care băutorii înrăiţi de cafea au un nivel crescut al glucozei, scrie doctorulzilei.ro.