Românii se vor putea bucura, în sfârșit, de mezeluri de calitate. Un comitet tehnic format din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Sănătății, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, precum și ai producătorilor a aprobat deja primele șapte rețete consacrate pentru preparate din carne. Este vorba despre cârnații cabanos, salamul Torpedo, crenvurști, parizer, jambon, mușchi file și ciolan presat. Cei care vor produce aceste rețete vor primi un atestat și dreptul de a aplica logoul de rețetă consacrată al Ministerului Agriculturii, care garantează calitatea și controlul acestora. „Am finalizat câteva rețete la carne și pâine, dar nu am reușit pe lactate. Oricum, se mișcă greu sectorul, am făcut legislația, iar cei care sunt interesați să fabrice unul dintre produsele respective conform rețetei trebuie să depună documentația, caietul de sarcini. Trebuie să ieșim cu lucruri de calitate, să se bucure românul de produse. Vom putea să cumpărăm atunci un parizer care să aibă tot ce trebuie. Aceste rețete sunt făcute conform STAS-urilor, standardelor de calitate vechi”, a declarat Viorel Morărescu, directorul general al Industriei Alimentare din Ministerul Agriculturii.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .