Actuala conducere a ASF este „profesionistă și eficientă“
Premierul Victor Ponta a precizat că actuala conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) este independentă şi profesionistă, spre deosebire de vechile instituţii de reglementare a asigurărilor, pensiilor şi pieţei de capital, care au «protejat afacerile ilegale» ale grupului condus de Dan Adamescu. “În instituţiile care reglementau asigurări, pensii private şi piaţa de capital a existat un cancer, un cancer care s-a dezvoltat timp de şapte ani şi care a protejat afacerile ilegale ale unui grup condus de domnul Adamescu. Şi acel cancer a infestat şi politica şi numirile politice. Din fericire, mai târziu decât la timp, dar mai bine mai târziu decât niciodată, autorităţile statului au acţionat iar asta ne-a ajutat să curăţăm şi partea politică. Cred că actuala conducere a ASF este o conducere nu doar independentă, nu doar profesionistă, ci şi eficientă”, a precizat premierul, prezent la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti.
Tratative pentru noi finanțări în Agricultură
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), instituția este în discuţii cu reprezentanţii organismelor non-bancare (IFN-uri) pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene. „A avut loc o întâlnire de curtoazie cu 68 de IFN (Instituții Financiare Nebancare), iar printre acestea se numără şi cele mai importante nume din piaţă. Urmează să ne întâlnim, din nou, pentru a pune la punct anumite detalii despre creditarea fermierilor. Este vorba de o sumă destul de mare în condiţiile în care numai cofinanţarea reprezintă în jur de 40% din valoarea totală a programului, adică aproximativ 3,5 miliarde de euro”, a declarat George Turtoi, secretarul de stat responsabil de fondurile europene în cadrul Ministerului Agriculturii.
Salariile – cea mai importantă sursă de venit a românilor
În trimestrul II al acestui an, venitul mediu total al unei gospodării în România a fost de 2.452 de lei/lună, iar cheltuielile totale au reprezentat 90,1% din nivelul veniturilor totale, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
Potrivit aceleiași surse, în 1 aprilie – 30 iunie a.c., veniturile totale pe persoană au fost de 919 lei, iar veniturile în natură – de 365 de lei lunar pe gospodărie (137 lei pe persoană).
Salariile şi celelalte venituri asociate acestora au format cea mai importantă sursă de venituri (51,2% din veniturile totale ale gospodăriilor).