În contextul pregătirilor începutului de an universitar, CFR Călători recomandă studenţilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele de călătorie cu trenul pentru a se deplasa spre locul în care învaţă.
Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio.
În baza carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50% .
Studenţii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.
Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio şi de o reducere cuprinsă între 20%-30% la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio.
Elevii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la şcoală pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.
De exemplu, un elev sau student plăteşte doar 78,75 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.