Administaţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În intervalul 22 septembrie – 5 octombrie, vremea se va răci accentua şi va ploua abundent. La munte, temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade.

In Muntenia, la începutul primei săptămâni de prognoză temperaturile medii diurne vor scădea brusc, de la 25 la 18 grade, apoi se vor menţine relativ staţionare, între 18 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 29 septembrie. În ceea ce priveşte temperaturile minime, aceste vor scădea până la 7 grade în 25 septembrie, apoi vor creşte uşor, cu aproximativ 3 grade şi vor rămâne relativ constante până la sfârşitul intervalului de prognoză.
Probabilitatea de ploaie se va menţine redusă aproape pe tot parcursul celor două săptămâni şi doar pe 22-23 septembrie, 26-27 şi 30 septembrie vor fi ploi pe arii mai extinse şi izolat mai însemnate cantitativ.

La munte, regimul termic diurn va suferi schimbări bruşte în prima săptămână de prognoză, când temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade, astfel că în intervalul 23-25 septembrie, maximele diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 6 grade, iar minimele nocturne vor deveni negative. Din data de 27 septembrie vremea se va încălzi uşor, iar valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei.
Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe 22-23 septembrie, şi din nou pe 26 septembrie, se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.