Desi legislatia in vigoare precizeaza ca trebuiau sa-si primeasca banii pe concediu (deci toti) cu 5 zile inainte de intrarea in concediu (marea majoritate au inceput cu data de 1 iulie), nu au primit banii nici in 10 august (salariul aferent lunii iulie) si nici in 10 septembrie, zi in care trebuiau sa primeasca salariul aferent lunii august. Problema este ca nici nu se prevede a se rezolva ceva concret deocamdata – sunt trimisi cu vorba de la ISJ Prahova la primarie sau la finante, situatie care a dus in pragul disperarii angajatii scolii. Ultimile vesti sunt ca au venit bani dar trebuie sa se voteze bugetul in consiliul local, ceva destul de ciudat deoarece, de regula, nu se aproba statele de plata decat de ISJ Prahova. Sedinta consiliului local s-ar putea realiza saptamana viitoare si s-ar putea, daca se aproba in sedinta, sa se dea banii dupa data de 22 septembrie (nu se precizeaza exact cand).
Ganditi-va ca la salarii mici, cu rate la banci care nu asteapta nimic, utilitati etc. lipsa unei plati timp de o luna deja creaza mari probleme financiare familiilor. Si au trecut deja doua luni fara sperante…
Toate astea in conditiile in care domnul Ministru al Educatiei Nationale a precizat ca nu sunt probleme legate de salarizarea in invatamant si deschiderea se face fara probleme.