Porumbul fiert este la mare căutare. Pe lângă faptul că este gustos şi sănătos, porumbul fiert poate fi şi un aliat în cura de slăbire şi în lupta cu kilogramele în plus.
Porumbul fraged, servit ca garnitură, poate deveni un aliat puternic în diete şi cure de slăbire. Ţine de foame şi conţine mulţi nutrienţi de care organismul ţău are nevoie pentru a funcţiona normal şi a scăpa de kilogramele în plus, scrie unica.ro.
Porumbul conţine carbohidraţi, dar un ştiulete sănătos nu depăşeşte 100 de calorii, ceea ce înseamnă că te poţi răsfăţa cu o cină uşoară, de sezon, care este şi delicioasă. În plus, porumbul fiert conţine fibre alimentare, proteine sănătoase, luteină şi zeaxantină, importante în sănătatea ochilor şi a ţesuturilor.
Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor, inimii şi a echilibra cantitatea de apă reţinută de corp. Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.
Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boala celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten.
Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine din complexul B şi minerale esenţiale ca zinc, magneziu, cupru, fier şi mangan.