Unele dintre scenariile apocaliptice au fost lansate de oamenii de ştiinţă. Iată doar șapte dintre cele mai periculoase care ne amenință existența pe Pământ.
O explozie de raze gamma produse de o explozie a unei supernove în spațiu, ar fi o primă modalitate de sfârşit al omenirii, scrie efemeride.ro. Dacă explozia ar avea loc la 30 de ani lumină de Soare, atunci ar distruge o parte a atmosferei de pe planeta noastră, producând incendii și distrugând o mare parte a speciilor care trăiesc aici. Totul s-ar întâmpla în câteva luni de zile. Chiar și animalele marine care trăiesc în adâncimea oceanelor nu ar scăpa cu viață.
Apariția unui virus mortal care ar afecta mintea oamenilor. Unii susțin că pe viitor ar putea fi inventate mijloace prin care oamenilor să le fie inoculate substanțe care să conducă la un comportament violent. Un exemplu este cel din Rwanda, unde, cu ajutorul unor instigatori s-a reușit antrenarea unor mase largi de oameni în atrocități nemaivăzute, afirmă Howard Davidson, fizician și profesor la Universitatea Standford.
Un alt virus ar putea fi cel informatic. Acesta ar putea să atace chiar baze nucleare iraniene, unde tehnologia este controlată de calculatoare.
Inversarea polilor planetei. O dată la câteva sute de ani polii se inversează. O mare problemă ar fi cea a câmpului magnetic al Pământului.Acesta ar putea atrage radiația solară la un nivel foarte ridicat care ar atrage moartea pentru toți oamenii.
Experimentele făcute de oameni devin de necontrolat. Locul vizat de acest scenariu este Marele Accelerator de Particule de la Geneva. În cursul experimentelor făcute ar putea să apară anomalii care pot scăpa de sub control. Descoperirile care se fac aici, pot fi îndreptate împotriva omenirii.
Erupțiile unor super-vulcani. În lume există șase super-vulcani ale căror erupții pot fi fatale pentru omenire. Ceva asemănător a avut loc acum 73000 ani când India a fost transformată în cenușă. După acest eveniment iarna a durat 20 de ani.
Roboții preiau puterea. Calculatoarele ar putea prelua controlul băncilor și al pieței de capital. Calculatoarele ar putea decide singure dacă mai e nevoie de cei care le-au inventat. Este posibil ca inteligența artificială să o depășească pe cea umană.