Rezultatele unui studiu realizat cu mai mulţi ani în urmă, pe acest subiect, arată că acest accesoriu care se găseşte în băile tuturor poate fi deosebit de periculos pentru sănătate, scrie unica.ro.
Din cauza faptului că oamenii nu îl usucă aşa cum ar trebui, iar buretele rămâne aproape în permanenţă în baie, într-un mediu umed, el se poate transforma foarte uşor într-un focar de bacterii, care mai apoi vor ajunge direct pe piele. Buretele de baie exfoliază delicat pielea, iar exfolierea presupune curăţarea celulelor moarte de la suprafaţa epidermei. Dacă buretele nu este curăţat cu mare atenţie şi schimbat periodic, riscurile pentru sănătate sunt deosebit de mari, bacteriile dezvoltându-se chiar pe baza acelor particule de piele moartă.
„Buretele îţi împrăştie pe piele murdăria pe care ai curăţat-o cu o zi în urmă”, a declarat pentru Huffington Post medicul dermatolog Michele Green, din New York.
Riscurile sunt foarte mari, de la dermatite şi până la infecţii cu stafilococi. Tocmai de aceea, unii medici recomandă chiar să renunţăm la orice tip de burete de baie. Iar dacă nu vrei să renunţi la el, trebuie să acorzi o atenţie specială curăţării acestuia, si mai ales uscării. Buretele nu trebuie să rămână în baie între spălări, ci să fie uscat la aer curat, de preferat pus undeva la soare, iar abia apoi folosit din nou.