Lupii au ratat primul obiectiv al sezonului în urma eșecului cu 0-1 din partida de duminică seară împotriva Universității Cluj, din optimile Cupei Ligii, jucătorii lui Răzvan Lucescu urmând să se concentreze acum doar pe cele 3 competiții rămase: Europa League, campionatul Ligii 1 și Cupa României.

Încurajați de statistica favorabilă a ultimelor 4 meciuri câștigate contra studenților clujeni, petroliștii au venit încrezători în Ardeal, singurul gând al elevilor lui Lucescu fiind calificarea în sferturile Cupei Ligii. Cu o echipă schimbată radical față de jocul cu Flamurtari, din Europa League, lupii și-au trecut în cont prima mare ocazie în minutul 7, prin N’Koyi, însă atacantul a trimis pe lângă din centrarea lui Beța. La capătul primului sfert de oră, gazdele au avut și ele parte de o ratare, Cobrea blocându-l excelent pe Raul Costin. După ce Marinescu n-a nimerit centrarea lui Morar, alb-negrii au deschis scorul în minutul 31. Kovacs a speculat apatia defensivei ploieștene și a reluat cu capul din mijlocul careului, din pasa lui Lemnaru. Până la pauză, găzarii au mai irosit alte două oportunități, după ce Hoban a șutat violent, dar Veselovsky a scos de sub transversală, iar Morar și Satli nu au putut împinge balonul în poartă din 2 metri.

La reluare, niciunul dintre cei doi tehnicieni n-a făcut nicio modificare, semn că Teja a fost mulțumit de prestația jucătorilor săi, iar Lucescu a decis să le acorde în continuare încredere tuturor celor 11 fotbaliști trimiși inițial pe teren. Minutul 52 avea să rupă echilibrul de forțe, N’Koyi fiind eliminat. Mai întâi, Hoban a trimis puternic stâlpul din dreapta lui Veselovsky, balonul a ricoșat la Priso, acesta a centrat, iar vârful olandez a înscris cu mâna și a văzut imediat al doilea avertisment. Forțat de situație, Lucescu a efectuat o dublă schimbare după o oră de joc, Morar și Gerson fiind înlocuiți de Mutu, respectiv De Lucas. Însă jocul Petrolului nu s-a schimbat, precipitarea la construcție ușurându-le misiunea șepcilor roșii de a-și gestiona avantajul minim până la final.

U Cluj – Petrolul 1-0

Marcator: Kovacs (31)

U Cluj: Veselovsky – Jovanovic (83 Ciupe),Neag, Ninu, Mușat (80 Târnăcop) – Bucșă, R. Costin – Boutadjine, Kovacs (70 Stojanovic), Viveiros – Lemnaru (cpt). Antrenor: Mihai Teja

Petrolul: Cobrea –Beța (77 Astafei), Gerson (60 De Lucas), Satli, Fanchone – Marinescu (cpt), Hoban – Priso, Morar (60 Mutu), Nepomuceno – N’Koyi. Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Lucian Rusandru (Sf. Gheorghe) – arbitru; Ciprian Danșa (Oradea), Stelian Slabu (Brașov) – asistenți; Florin Marcu (Oradea) – rezervă.

Observatori: Cornel Sorescu (Pitești), Valer Șulea (Brașov)

Lucescu a menajat patru jucători

În perspectiva returului de joi cu Flamurtari, programat de la ora 20.00, ora României, tehnicianul Petrolului a odihnit mai mulți fotbaliști la partida cu Universitatea Cluj. Antrenorul i-a lăsat acasă pe Teixeira, Tamuz, Alcenat și Albin, în timp ce Pecanha și Romario au fost suspendați, iar Soni Mustivar, abia revenit la pregătiri, nu a făcut nici el deplasarea în Ardeal. În aceste condiții, la confruntarea cu șepcile roșii găzarii au avut trecuți pe foaia de joc doar 17 jucători.

Grup de 30 de fani petroliști pe Cluj Arena

La partida din Ardeal, Petrolul a fost încurajată de 30 de suporteri veniți de la Ploiești pentru a fi alături de galben-albaștrii. Fanii lupilor au stat la una dintre peluzele arenei, comportându-se civilizat pe toată durata partidei, iar în câteva momente chiar s-au făcut auziți pe stadionul care a găzduit puțin peste 3.000 de spectatori la jocul dintre U Cluj și Petrolul.

Suporterilor le place noul site oficial

Noua imagine online a Petrolului a fost pe placul fanilor, care la nici două zile de la lansare și-au manifestat mulțumirea, pe rețelele de socializare, fiind încântați de grafica, structura și conținutul paginii de internet a clubului. Cu un fundal negru, pentru a celebra cei 90 de ani de istorie, culoare prezentă în toate materialele promoționale, dar și pe autocarul echipei, recolantat recent, noul site este realizat de Studio Panda și satisface toate dorințele suporterilor de a afla cât mai multe informații despre lupii galbeni. Vă invităm să explorați toate secțiunile site-ului, de pe orice dispozitiv, pentru a fi în permanență conectați la tot ceea ce înseamnă Petrolul. Ne puteți trimite păreri sau sugestii pe e-mail, la adresa office@studiopanda.ro.

fcpetrolul.ro