Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru perioada 14-27 iulie, vremea continuând să fie frumoasă şi caldă, însă şansele de apariţie a precipitaţiilor vor fi ridicate

Valorile termice se vor menţine ridicate în primele trei zile ale intervalului, apoi vremea se va răci uşor, mediile maximelor situându-se în jurul a 28 de grade. În a doua săptămână de prognoză, temperaturile diurne se vor situa în jurul unor medii de 30…31 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Minimele nocturne vor creşte cu 2…3 grade la începutul săptămânii, apoi se vor menţine la medii în jurul a 17 grade.

Probabilitatea pentru averse, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în perioada 15 – 18 iulie şi din nou în jurul datei de 22 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

La munte, in următoarele două săptămâni, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime urmând a se situa, în medie, între 18 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor avea oscilaţii nesemnificative de la o zi la alta, încadrându-se, în medie, între 9 şi 12 grade.

Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, însă între 14 şi 20 iulie, precum şi în intervalul 21 – 24 iulie, probabilitatea de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse, este ridicată.