Jean-Alain Andre Fanchone se numără printre cei 7 fotbaliști pe care Petrolul i-a transferat în această vară, dar în ciuda timpului scurt de când a ajuns în haita lupilor, apărătorul francez susține că și-a însușit deja ideile tactice ale antrenorului Răzvan Lucescu.

Fundașul stânga, care a semnat un contract pe 3 ani cu Petrolul, a acordat, marți, un interviu site-ului oficial al clubului, în care vorbește despre modul în care s-a adaptat, planurile sale în noul sezon, nivelul actual al echipei, iar la final le-a transmis un mesaj suporterilor petroliști.

Gef, ai venit de două săptămâni la Petrolul, te-ai acomodat?

Da, totul e bine, am găsit aici un grup bun, mulți dintre băieți știu fraceză, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să mă integrez. De asemenea, antrenorul vorbește această limbă și îmi este foarte ușor să știu ce am de făcut.

Ce te-a convins să semnezi cu Petrolul?

Agentul meu mi-a spus despre interesul Petrolului pentru mine, iar când am venit la Ploiești managerul sportiv Marius Nicolae m-a făcut să înțeleg repede ce se dorește la acest club și cât de îndrăznețe sunt obiectivele echipei. Proiectul sportiv al clubului, imaginea pe care o are în România, pasiunea suporterilor, toate astea m-au făcut să îmi doresc să vin aici.

Cum ți se pare cantonamentul din Slovenia?

În primul rând, sunt impresionat de organizare, totul este foarte bine pus la punct și avem condiții excelente de pregătire. Traversăm o perioadă normală, trebuie să ne îmbunătim condiția fizică pentru a da un randament cât mai bun în campionat și e nevoie să omogenizăm relațiile de joc.

Pentru tine e clar ceea ce ți se cere?

Da, am înțeles filozofia lui Lucescu, mi-a explicat foarte bine ce vrea de la mine în ambele faze, de apărare și atac, dar și atunci când mingea este în posesia adversarilor.

Cum ți se pare nivelul Petrolului la acest moment?

Unul foarte bun, dar întotdeuna trebuie să ne dorim mai mult. Am văzut că avem o echipă valoroasă încă de la antrenamente, iar prestațiile și rezultatele din meciurile amicale mi-au confirmat acest lucru. N-am primit gol în primele 3 jocuri și vrem în continuare să ne păstrăm poarta intactă, dar pentru asta e nevoie să rămânem concentrați.

Pentru tine va fi o presiune în plus să joci pe postul lui Guilherme, singurul integralist din Liga I în sezonul trecut?

Nu, nicidecum, va exista o presiune a rezultatelor și a obiectivelor pe care trebuie să le îndeplinim. Știu că Guilherme a jucat bine tot sezonul precedent, dar nu vreau să ne comparăm, fiecare are calitățile lui, iar eu sper să ajut echipa cât mai mult.

Care crezi că sunt principalele tale calități?

Cred că am o viteză bună, sunt un fundaș căruia îi place atacul, jocul ofensiv și cursele pe bandă încheiate cu șuturi sau centrări. Fiind, întâi de toate, apărător, e normal să mă preocupe, în principal, faza defensivă, dar profit de fiecare oportunitate pentru a urca în ofensivă.

De ce ai ales să joci cu numărul 39 pe tricou?

În Franța, purtam numărul 3, dar când am venit la Petrolul nu era disponibil, așa că am ales să aleg 39, la fel ca Anelka, un fotbalist pe care îl admir foarte mult.

Din fotbalul mondial, ce fundaș stânga îți place?

Sunt mai mulți jucători pe care îi urmăresc cu atenție și de la care am mereu câte ceva de învățat. Pot spune că dintre toți cel mai mult îmi place de Marcelo.

Personal, ce-ți dorești de la noul sezon?

Să joc cât mai multe meciuri și să o fac bine. E important să nu mă accidentez sau să nu fiu suspendat, doar așa pot avea constanță în evoluții.

În timpul liber ce preocupări ai?

Nu fac mare lucru, îmi place să-mi petrec timpul acasă, în fața laptop-ului, mă joc pe PlayStation, merg la cinema.

Ai apucat să vizitezi Ploieștiul?

Din păcate, încă nu. În cele câteva zile până la plecarea în Slovenia am mers direct de la antrenamente la hotel și invers, dar am auzit că este un oraș frumos. O să-l văd când ne vom întoarce, sigur o să-mi placă.

Ai făcut cunoștință cu suporterii la antrenamentul deschis dinaintea plecării în cantonament, ce impresie ți-a făcut publicul ploieștean?

Extraordinară! În Franța nu vezi așa ceva decât la echipele mari din Ligue 1. Am auzit multe lucruri frumoase despre susținătorii noștri, că sunt mereu aproape de echipă și că fac o atmosferă incredibilă la meciuri, am și văzut câteva imagini pe internet.

Ce le transmiți fanilor petroliști?

Să continue să ne încurajeze, să fie mereu suportul nostru, ca și până acum, iar împreună să facem tot ce putem pentru a câștiga trofee.

Lupii au făcut cumpărături la mall

Găzarii au programat marți un singur antrenament, după-amiază, astfel că dimineața și-au petrecut-o după cum au dorit. Cei mai mulți dintre elevii lui Lucescu au ales să se ducă la unul din mall-urile din Maribor, unde și-au cumpărat articole sportive și diverse suveniruri pentru familie și prieteni, în timp ce ceilalți au rămas la hotelul Habakuk, unde s-au odihnit, fie au mers la saună și piscină.

Amicalul cu Maribor s-a mutat la ora 20.00

Stabilit inițial să înceapă la ora locală 18.00, amicalul de miercuri cu NK Maribor se va disputa cu o oră mai târziu, la solicitarea campioanei Sloveniei. În aceste condiții, fanii Petrolului vor putea urmări desfășurarea partidei, în format live text, pe site-ul oficial al clubului, începând cu ora 20.00, ora României. Până acum, galben-albaștrii au bifat 3 succese din tot atâtea meciuri, câștigând fără să primească gol întâlnirile cu Volga Novgorod (5-0), Dinamo Zagreb (2-0) și Slaven Belupo (2-0).

fcpetrolul.ro