Petrolul – Slaven Belupo 2-0 (1-0)

Au marcat: Mustivar (45), N’Koy (57)
Petrolul, repriza 1: Cobrea – Beţa, Hoban, Geraldo, Fanchone – Mustivar, De Lucas – Albin, Mutu (cpt), Morar – Tamuz.
Petrolul repriza 2: Bolboaşă – Alcenat, Gerson, Satli, Beţa (77 Al. Radu) – Marinescu (cpt), Romario – Priso, Albin (77 Mareş), Nepomuceno – Nkoyi.
Slaven: Picak – Puric (cpt), Fustar, Edson, Melnjak – Parlov – Jazvic, Canadija, Brlek, Ozobic – Glavina. Antrenor: Elvis Scoria

După trei amicale disputate în Slovenia, acolo unde Petrolul pregăteşte sezonul viitor, la Maribor, gaben-albaştrii au procentaj perfect şi pretenţii justificate pentru sezonul viitor.
Până acum, în cele trei jocuri disputate, s-au obţinut tot atâtea victorii şi, mai mult, nu s-a primit niciun gol în cele 270 de minute jucate, marcându-se, în schimb, nu mai puţin de nouă!
Pentru a doua oară consecutiv, “găzarii” au bătut cu 2-0, şi tot o echipă croată, după Dinamo Zagreb venind rândul celor de la Slaven Belupo să se declare învinşi, succesul fiind unul “logic”, atât timp cât Slaven este una dintre echipele din partea a doua a ierarhiei.
Foarte interesant este că, de la meci la meci, antrenorul Răzvan Lucescu începe să se apropie de formula “standard”, în primul unsprezece regăsind, între jucătorii de câmp, cel puţin 6-7 dintre “favoriţii” la titularizare!
Îmbucurător este faptul că Petrolul nu mai are probleme în a marca, în a se impune, fiind clar că, serii interminabile de egaluri, ca în returul campionatului trecut, nu vom mai vedea! Iar noile achiziţii par a nu avea deloc probleme “de acomodare”, meci de meci apărând pe lista marcatorilor şi jucători veniţi în această vară. La primul meci, cu Volga Novgorod a marcat Nepomuceno, apoi, cu Dinamo Zagreb a fost pe lista celor care au dat gol– Satli, iar acum – atacantul Patrick N’Koy.

Reușite și ratări

Meciul cu Slaven a fost unul în care echipa Petrolul şi-a respectat statutul de favorită, doar în primul sfert de oră adversara dând impresia că se poate “măsura” cu gruparea ploieşteană.
După un început echilibrat, Petrolul a pus stăpânire pe joc şi, odată cu trecerea minutelor a forţat deschiderea scorului, pe rând Mutu şi Tamuz irosind câteva ocazii bune, apoi, în decurs de doar două minute (42 şi 44), cei doi şi-au trecut, fiecare, în cont câte o bară, “anunţând” golul care a picat de-abia în ultimul minut al reprizei. Reuşita de 1-0 i-a aparţinut lui Sony Mustivar, din pasa lui Mutu, pauza aducând schimbări pe bandă rulantă, doar Beţa şi Albin rămânând în teren până în minutul 75, cu menţiunea că primul a fost mutat din banda dreaptă a defensivei în stânga, iar Albin (încercat prima repriză mijlocaş ofensiv dreapta) a revenit “la locul său”, în spatele vârfului.
Intrat la pauză, olandezul N’Koy a spart şi el “gheaţa”, marcând în min. 57 golul de 2-0, acesta rămânând şi scorul final, partea secundă semănând, într-un fel, cu prima – ploieştenii fiind echipa mai tehnică, superioară ca posesie, care a avut ocazii mai multe.

Au intrat şi doi “copii”

Răzvan Lucescu nu i-a folosit la acest meci pe fundaşul dreapta Andrei Peteleu, accidentat,iar Filipe Teixeira a fost menajat, după ce a ratat câteva dintre primele antrenamente (cele desfăşurate în ţară). De asemenea, portarii Peterson Pecanha şi Iuliu Oprea nu au fost folosiţi, tehnicianul dorind să-I vadă la lucru pe cei doi nou-veniţi, Cobrea şi Bolboaşă. În schimb, pe final de meci, în ultimul sfert de oră, Lucescu jr. a introdus în teren alţi doi tineri jucători, după Roberto Alecsandru, încercat la meciul anterior, acum fiind “aruncaţi” în joc apărătorul Alexandru Radu şi atacantul George Mareş.
După acest meci, antrenorul Răzvan Lucescu a declarat: ”Rezultatele din pregătiri nu înseamnă foarte mult, dar contează pentru noi ca grup, pentru moral. Ce se întâmplă ne ajută să avem o stare bună, dar suntem conștienți că totul va fi diferit față de ceea ce urmează în campionat. Echipa are o atitudine bună, băieții intră pe teren și luptă, din acest punct de vedere pot spune că sunt mulțumit. Lotul e complet, există concurență pe posturi, dar dacă va mai veni cineva, atunci va fi foarte bine”.

Au ajuns şi şefii

La acest al treilea meci, în Slovenia, au ajuns şi patronul Dan Capră şi directoul executiv Andi Crângu, care vor sta, de asemenea, şi la partida amicală “tradiţională” de miercuri. Este vorba despre duelul cu echipa oraşului care găzduieşte delegaţia petrolistă – Maribor, campioana Sloveniei, un test aşteptat cu interes.