Elevii de clasa a XII-a au intrat astazi, 30 iunie, în febra examenelor scrise de la BACALAUREAT 2O14. Astăzi, ei susţin proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE DUPĂ CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2014. RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2014.

143.968 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la proba de limba română de la BACALAUREAT 2014, dintre care 14.400 sunt din Bucureşti. 129.827 de candidaţi sunt din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei.

Examenul scris la limba română a început, astazi, la ora 9:00 şi va dura trei ore. Subiectele pe care elevii le vor primi la limba română sunt diferenţiate în funcţie de profil: o variantă pentru real şi una pentru uman. Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale – toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .