Petrolul Ploiești – CSU Craiova 0-1 (0-1)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 3500.
A marcat: A. Ivan (2)
Petrolul: Pecanha – Beța (76 Varga), Benga, Genev, Faug-Porret – Bucșă, Marinescu (cpt) – Peteleu (41 Farina), Zoubir, Nepomuceno (64 Tamuz) – Moussa. Antrenor: Eusebiu Tudor.
CSU: Bălgrădean (cpt) – Achim, Graca (51 Acka), Popov, Vătăjelu – Nuno Rocha, Mateiu, Zlatinski, A. Ivan (59 Băluță) – Curelea (84 Herghelegiu), Bawab. Antrenor: Emil Săndoi.
Avertismente: Faug-Porret (54) Beța (66), Moussa (88), Benga (90+4) / Zlatinski (56 și 90+2), Rocha (62), Mateiu (83), Acka (90+4)
Eliminare: Zlatinski (90+2)
Au arbitrat: Marcel Bârsan (București) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), Vlad Bârleanu (București).
Observatori: Constantin Ștefan (București), Mihai Stancu (LPF – București).
Jucătorul meciului: –

Pe cel mai prost gazon din Liga I, nici nu începuse bine meciul dintre Petrolul și CSU Craiova că oltenii au și deschis scorul, Ivan ”plimbându-l” pe Porret, pe flancul stâng al defensivei ploieștene, și, după …100 de secunde scurse din meci, șutul acestuia din careu l-a învins pe Pecanha, oltenii punctând pe tabelă. Iar Porret nu a fost singura ”mână moartă” din garnitura lupilor, Peteleu, Beța, Nepomuceno, Zoubir și chiar Marinescu începând meciul slab și continuându-l în aceeași ”notă”.
De abia prin minutul 22, Petrolul a avut prima fază cu adevărat periculoasă, șutul lui Nepomuceno din lovitură liberă, poziție excelentă, ducându-se puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean. La fel, și ”torpila” lui Bucșă (min. 30), deviată în corner de un apărător al oltenilor.
Introducerea lui Farina a fost logică, pentru ofensivă, Petrolului refuzându-i-se și un penalti ”49%”, în ultimul minut al primei reprize, când Moussa a forțat o cădere în careu, fără a-l ”păcăli” pe centralul Bârsan.
Partea secundă, un… ”chin”, tragerile de timp ale echipei oaspete scoțând din sărite spectatorii, astfel că, după mult timp, pe ”Ilie Oană” a bubuit o ”petardă”. Alta decât ceea pe care o putea reprezenta penaltiul neprimit de olteni la faultul lui Beța la Bawab (min. 60)!
Sebi Tudor l-a aruncat în luptă și pe Tamuz, trecând la o așezare cu doi atacanți, iar Farina a avut o ocazie clară de gol, în min. 68, pătrunderea sa în careu fiind blocată în ultima clipă de un adversar. Din păcate, Tamuz rămâne ”din alt film”!
Pe final, s-a ”riscat” tot ce se mai putea, prin introducerea lui Varga, în locul lui Beța, ”Piticul” Farina având o altă ocazie în ”disperarea” de pe final, lovitura sa de cap ocolind poarta adversă.
Sfârşitul a fost haotic și urât, Petrolul pierzând un meci foarte important pentru viitor, imagine, moral şi clasament, în primul rând.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorInca un esec pe „Ilie Oana”