În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

27.07.2015, ora 12:33 – INCENDIU VEGETAȚIE USCATĂ
În municipiul Ploieşti, strada Ghe. Gr. Cantacuzino, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în proprietatea consiliului local.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 mp.
Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

27.07.2015, ora 13:36 – INCENDIU VEGETAȚIE USCATĂ
În comuna Ariceşti Rahtivani, sat Buda, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit pe un teren viran.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

27.07.2015, ora 16:59 – INCENDIU MAGAZIE
În comuna Telega, sat Telega, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie).
Urmare a incendiului au ars 0,5 mc lemne de foc şi un obiect de mobilier.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

27.07.2015, ora 17:22 – INUNDAȚIE BECI
În localitatea Vălenii de Munte, strada Cojocari, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină cu o motopompă și o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru a evacua apa dintr-un beci, inundat pe o suprafață de 150 mp și 60 cm adâncime.

27.07.2015, ora 18:42 – TENTATIVĂ SUICID
În comuna Măneciu, sat Gheaba, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la o tentativă de suicid. Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, s-a urcat pe acoperişul locuinţei amenintând că se va arunca. După o oră şi jumătate de negocieri, acesta a fost convins să coboare.